loader image
Toggle Menu

nieuws2 juni 2020by SportverlichtingWaarom ledverlichting duurzaam is

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2020/06/Led-armatuur-sportverlichting.jpg

Steeds meer sportverenigingen investeren in ledverlichting. Een van de redenen daarvoor is dat ledverlichting duurzaam is. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar weet je ook waarom ledverlichting duurzaam is?

Wat maakt ledverlichting duurzaam?

Voordat we overgaan op wat ledverlichting nu zo duurzaam maakt, is het goed om even de definitie van duurzaamheid helder te krijgen. Het is een zeer breed begrip, maar in essentie draait het om ontwikkelingen die voorzien in de behoeften van onze huidige generatie, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Mens, natuur en economie moeten in balans zijn. Een duurzame oplossing houdt dan ook rekening met de impact op deze drie aspecten. Dit is wat ledverlichting duurzaam maakt:

De hoogste lichtopbrengst tegen het laagste energieverbruik

Ledlampen zetten ruim 90 procent van de energie om in warmte. Dat is veel meer dan bij traditionele verlichting, waar een groot deel van de energie in warmte wordt omgezet en er onnodig veel energie verloren gaat. Met ledverlichting profiteer je dus van meer licht voor minder watt. Daarbij branden ledlampen direct op vol vermogen, wat betekent dat er geen energie verloren gaat aan opwarmtijd. En doordat ledlampen regelbaar zijn, kun je nog meer energie besparen. 

Een lange levensduur

Ledverlichting heeft een aanzienlijk langere levensduur dan andere vormen van verlichting. Dat komt doordat ledlampen nauwelijks warmte produceren, wat de kans op doorbranden tot een minimum beperkt. Ook zijn ledlampen veel beter bestand tegen schokken en trillingen. Waar een halogeenlamp slechts 3.500 branduren meegaat, kan een ledlamp met gemak 50.000 tot 100.000 branduren aan. Die langere levensduur betekent ook dat ledverlichting een veel lagere CO2-uitstoot heeft. 

Geen schadelijke stoffen

De traditionele gasontladingslampen die veel gebruikt werden om sportvelden te verlichten, werken middels verbranding. Daarbij komen allerlei schadelijke gassen vrij. Ook bevatten deze lampen andere schadelijke stoffen, zoals kwik. Bij ledverlichting is dit niet het geval; zeker 90 procent van de materialen in een ledlamp kan gerecycled of hergebruikt worden. Daarnaast produceren ledlampen geen schadelijke UV-stralen of infraroodstralen.

Meer weten over de voordelen van duurzame ledverlichting?

Wanneer je als sportvereniging overstapt op ledverlichting, kun je van aantrekkelijke subsidies profiteren. Neem gerust contact op met Sportverlichting.com voor meer informatie over de mogelijkheden en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting