loader image
Toggle Menu

Led-verlichting voetbalveld

De mat wordt nog mooier!

De voordelen van led-verlichting op een voetbalveld

Op zoek naar een totaaloplossing om jouw sportclub te verduurzamen? Led-verlichting op het voetbalveld biedt vele voordelen. Voor jullie als club, voor de spelers en voor het publiek. Het is niet alleen zuiniger in gebruik, je bespaart er ook fors mee op de energierekening. En daarnaast heeft led verlichting een hogere lichtopbrengst, perfect zicht dus! Wij helpen je graag om de overstap naar duurzame sportverlichting te realiseren en kijken samen met de club naar de mogelijkheden voor subsidie. Volg ons 4 stappenplan en ontvang vrijblijvend advies over de investering, besparingsmogelijkheden, de terugverdientijd en vergoedingen vanuit de overheid.

Benieuwd welke voordelen de overstap naar led jullie voetbalclub te bieden heeft? Meer licht, minder watt! Er gaat geen energie verloren aan een opwarm- en afkoeltijd en de lampen zijn regelbaar, waardoor je nog meer kunt besparen. Geld waarmee je de clubkas spekt. We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Meer licht op het voetbalveld

Bij voetbal heeft licht een directe invloed op de zichtbaarheid van de bal en dus ook op het spel.
Led-verlichting heeft de hoogste lichtopbrengst en het laagste energieverbruik. Meer licht tegen lagere kosten dus.

Bespaar op energiekosten

Led-verlichting voor voetbalvelden is niet alleen duurzaam in gebruik, je bespaart er al snel honderden euro’s per jaar mee op de energienota. Geld dat je aan het onderhoud van de velden kunt besteden of aan nieuwe materialen bijvoorbeeld.

Subsidie voor ledverlichting

Er zijn subsidies voor duurzame led-verlichting. Wij begeleiden je graag bij het vaststellen van benodigde vergoedingen en bij de subsidieaanvraag. Alles in overleg uiteraard.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Voor de investering in led-verlichting op het voetbalveld kun je een beroep doen op de overheid. Die heeft in 2023 aan 77 miljoen euro beschikbaar gesteld in de BOSA-regeling. En de subsidie geldt niet alleen voor verduurzaming, ook onderhouds- en bouwkosten worden voor een deel vergoed. Wij helpen je graag op weg.

BOSA-regeling

De BOSA-regeling is er speciaal voor investeringen in sportaccommodaties. Voor duurzame investeringen - zoals led-verlichting op jullie voetbalveld - kun je maximaal 30 procent van de kosten terugvragen. Voor ander onderhoud en verbouwingen geldt een maximum van 20 procent van de totale investering. Om in aanmerking te komen moet de investering minimaal 5.000 euro zijn.

Slim combineren

Zijn jullie van plan om, naast de overstap op led, ook andere werkzaamheden te laten uitvoeren? Dan is het slim om de offertes te bundelen voor de subsidieaanvraag. Wij helpen je met het papierwerk en met de aanvraag.

Video led-verlichting voetbalveld - FC Dordrecht

4 stappenplan

Met ons 4 stappenplan maak je als voetbalvereniging simpel en snel de overstap naar duurzame sportverlichting.

Stap 1: Scan & advies
Stap 1 is een locatiescan, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. Dit kunnen we al een beetje voorbereiden met Google Maps en andere tools.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
Op basis van de inventarisatie stellen we een advies op: een lichtplan waarin we o.a. gebruik & verbruik in kaart brengen. Dit advies geeft ook inzicht in de mogelijke besparing, de terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en in de kosten.

Stap 3: Subside & Financiering
Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies voor het verlichten van voetbalclubs. We helpen je met de financiering, door de subsidiemogelijkheden in kaart te brengen en je te begeleiden bij de aanvraag.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Is de offerte akkoord, dan gaan we direct voor je aan de slag. UIteraard kun je ook bij ons terecht voor advies en blijvende support voor onderhoud van de duurzame veldverlichting.

Overstappen naar led-verlichting voor voetbalvelden

Overtuigd van de voordelen van ledverlichting voor voetbalvelden en wil je graag de mogelijkheden bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken voor een inventarisatie.

FAQ

1
Hoe worden de lichtnormen bij voetbal bepaald?

De lichtnormen bij voetbal worden bepaald door de KNVB. Er zijn verschillende kenmerken waar rekening mee gehouden kan worden. De grote en snelheid van de bal is hierin bepalend. Ook is het niveau waarop de club speelt van groot belang. Wij zullen tijdens onze inventarisatie uw club van alle informatie voorzien.

2
Ons trainingsveld heeft geen standaard afmeting, hoe passen jullie je advies hierop af?

Wij komen met veel plezier bij jullie langs. Tijdens ons bezoek zullen we een inventarisatie doen van jullie club. Onderdeel van de inventarisatie is het opmeten van het veld. Op basis van de gegevens kunnen wij een persoonlijk lichtplan opstellen zodat de lichtnormen ruim behaald worden.

3
Wat is de gemiddelde terugverdientijd bij voetbal?

De gemiddelde terugverdientijd bij voetbal is 6 jaar.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting