loader image
Toggle Menu

Besparing led verlichting

Besparing led verlichting

Led verlichting wordt beschouwd als een duurzame oplossing. Je kunt hier namelijk veel energie mee besparen. En niet alleen thuis! Ook op het sportveld van je sportvereniging zijn led lampen een uitstekende manier om de maandelijkse vaste lasten omlaag te brengen. Maar hoe groot is de besparing van led verlichting nu echt?

Hoe lang gaat led mee?

Een led lamp gaat aanzienlijk langer mee dan andere soorten lampen. Dat verschil zie je al thuis: waar een gewone gloeilamp een levensduur van 1.000 branduren heeft en een halogeenlamp ongeveer 3.500, kan een standaard led lamp met gemak 35.000 tot 50.000 branduren mee. Dat is ook nog vele malen meer dan een spaarlamp met een levensduur van gemiddeld 7.500 branduren. Wanneer we gaan kijken naar verlichting van sportvelden, dan zetten we led lampen tegenover traditionele gasontladingslampen. Een gemiddelde gasontladingslamp op een sportveld gaat doorgaans niet meer dan 10.000 branduren mee, terwijl led sportveldverlichting een levensduur van wel 50.000 tot 100.000 branduren heeft. Dat is nogal een verschil! De reden dat led langer mee gaat, komt doordat led verlichting nauwelijks warmte produceert. De kans op doorbranden is daardoor zo goed als nihil. De besparing van led verlichting begint dus al met het feit dat de lampen op je sportveld langer meegaan en dus minder vaak vervangen hoeven te worden.

Is led verlichting echt energiezuiniger?

Ja, led verlichting is echt vele malen zuiniger dan andere vormen van sportveldverlichting. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat led in staat is om zo’n 90 procent van de energie in licht om te zetten. Dit in tegenstelling tot traditionele verlichtingsbronnen, waarbij een groot deel van de energie in warmte wordt omgezet en dus in feite verloren gaat. Wat ook bijdraagt aan de energiezuinigheid van led is het feit dat een ledlamp geen opwarmtijd nodig heeft. Zodra een ledlamp wordt ingeschakeld, zal hij direct op vol vermogen branden. Met andere woorden: kies je voor led verlichting, dan profiteer je van de hoogste lichtopbrengst tegen het laagste energieverbruik. Door over te stappen van gasontladingslampen op led verlichting heb je niet alleen binnen korte tijd de investering terugverdiend, je kunt als sportvereniging jaarlijks vele honderden euro’s aan energiekosten besparen!

Benieuwd naar welke besparing led verlichting jou kan opleveren?

Je bent ongetwijfeld benieuwd welke besparing led verlichting jou kan opleveren. Sportverlichting.com is gespecialiseerd in led verlichting op sportvelden. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw specifieke toepassing en kunnen uiteraard ook de investering en besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken. Dit doen we door het opstellen van een lichtplan op maat en een businesscase, waarin de terugverdientijd en energiebesparing berekend worden. Daarmee wordt meteen duidelijk in hoeveel tijd je de investering voor de nieuwe led verlichting terugverdiend kunt hebben.

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting