loader image
Toggle Menu

Hal verlichting

Sporthallen en led-verlichting: een mooie combinatie!

De voordelen van led-verlichting in een hal

Ook bij indoorsport is goede hal verlichting belangrijk. Hal verlichting moet een ruime en gelijkmatige lichtverspreiding hebben om de zaal optimaal te belichten, voor spelers en voor toeschouwers. Het liefst tegen een laag energieverbruik en lage kosten natuurlijk. Wil je weten waarom led-verlichting voor jouw sportclub interessant kan zijn? De keuze voor led-verlichting is afhankelijk van verschillende factoren. Van de situering en lichtnormen bijvoorbeeld. Wij helpen je graag op weg met advies: een persoonlijk lichtplan, die o.a. inzicht geeft in kosten, terugverdientijd, investeringen en in de subsidiemogelijkheden. Vraag vandaag nog een locatiescan aan. Deze voeren wij kosteloos uit, zonder verdere verplichtingen.

Led-verlichting is om verschillende redenen interessant. Met led profiteer je van de hoogste lichtopbrengst. Daarnaast kun je als club met energiezuinige hal verlichting aanzienlijk besparen op de energiekosten. 90 procent van de energie wordt omgezet in licht. En de overheid steunt verduurzaming van sportverenigingen. Subsidies maken led voor elke club aantrekkelijk. Je hoeft minder te investeren omdat de overheid meebetaalt. Wij helpen je hierbij!

De beste hal verlichting

Optimale verlichting is niet alleen belangrijk op sportvelden buiten, ook indoor sporters hebben direct profijt van goed zicht. Onze led-verlichting simuleert daglicht, dat gelijkmatig over de zaal wordt verdeeld.

Een lager energieverbruik

Ledlampen geven meer licht tegen een lager energieverbruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas. Wij helpen je graag met het in kaart brengen van de kosten en de terugverdientijd van energiezuinige hal verlichting.

Subsidie voor led hal verlichting

Je kunt als sportvereniging subsidie aanvragen voor energiezuinige hal verlichting. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend. Wij helpen met het in kaart brengen van de kosten en met de subsidieaanvraag.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Het is mogelijk om een deel van de investering door de overheid te laten financieren. De meest gangbare regeling is de Bosa-regeling, waarin 80 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor verduurzaming van sportaccommodaties. Welke richtlijnen gelden voor de aanvraag? En waar moet je verder op letten? We hebben het voor je op een rij gezet.

BOSA-regeling

Sportverenigingen kunnen voor een tegemoetkoming in kosten voor bouw en onderhoud een beroep doen op de BOSA-regeling. Voor (ver)bouwkosten geldt een maximum vergoeding van 20 procent van de totale investering. Gaat het om een duurzame investering in de club, dan kan de subsidie oplopen tot 30 procent. Om in aanmerking te komen geldt een minimum investering van vijfduizend euro. Gemeenten zijn aparte regelingen.

Slim combineren

Pakken jullie niet alleen de verlichting aan, maar gaan jullie ook verbouwen? Dan verzamelen wij het al het papierwerk voor jullie en bundelen we dit tot een complete offerte, voor de subsidieaanvraag.

Video tennishal BLTC Bastion Baselaar

4 stappenplan

Wij begeleiden de overstap naar led hal verlichting van begin tot eind. Dit doen we volgens ons 4 stappenplan.

Stap 1: Scan & advies
Stap 1 is een inventarisatie van de locatie en van de huidige verlichting. Op basis daarvan brengen we advies uit. Soms zijn er extra werkzaamheden nodig om de overstap mogelijk te maken: onderhoud, baanrenovatie of een verbouwing. Ook die brengen we in kaart.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
Met de bevindingen van de locatiescan stellen we een persoonlijk lichtplan op voor de club. Deze geeft inzage in de kosten, mogelijke investeringen, gebruik, verbruik, de terugverdientijd en de subsidiemogelijkheden.

Stap 3: Subside & Financiering
Bij stap 3 nemen we samen de financiƫn onder de loep. Welke subsidiemogelijkheden zijn er? Voldoet jullie club aan de richtlijnen? En welk papierwerk moet worden meegestuurd als bewijslast? Wij helpen met de voorbereiding en met de aanvraag.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Na de subsidie en financiering, kunnen de werkzaamheden beginnen. We bieden blijvende support voor onderhoud en advies. Hiervoor zijn we telefonisch bereikbaar op 085-0483206.

Overstappen naar led-verlichting sporthallen

Overtuigd van de voordelen van led-verlichting voor een hal? Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op en plan meteen een locatiebezoek.

FAQ

1
Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

De gemiddelde terugverdientijd voor indoor sport- of blaashallen bedraagt 6 jaar.

2
Zijn de lampen per sport in te stellen?

Ja dit is mogelijk. De verlichting kan gekoppeld worden aan het lichtmanagementsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om per sport de gewenste hoeveelheid licht te regelen.

3
Is het mogelijk om een reserveringssysteem te koppelen aan de ledverlichting?

Het reserveringssysteem kan gekoppeld worden aan het lichtsysteem. Dit resulteert in een maximale besparing en een optimaal gebruik van het licht.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting