loader image
Toggle Menu

Led-verlichting voor honkbal en softbal verenigingen

Een homerun naar duurzame sportverlichting

Honkbal led-verlichting

Honkbal en softbal is een echte buitensport. Om het hele jaar door te kunnen spelen, heb je goede veldverlichting nodig. Led-verlichting zet 90 procent van de stroom om in energie en gaat een stuk langer mee dan traditionele verlichting. Het is daarmee een duurzame en slimme keuze, voor nu en in de toekomst. Voor de investering kun je rekenen op financiële support vanuit de overheid, via de Bosa-regeling. Hiermee kun je tot 30% van het offertebedrag terugvragen.

Sportverlichting.com helpt je graag bij het maken van deze duurzame overstap. We brengen een bezoek op locatie om de huidige situatie in kaart te brengen en maken op basis daarvan een lichtplan op maat. Volg ons 4 stappenplan en maak een homerun naar duurzame honkbal/softbal led-verlichting!

Beter verlichte velden

Onze led-verlichting voor honkbal en softbal verenigingen zet talent in de spotlights. Led-verlichting heeft een hogere lichtopbrengst dan traditionele armaturen. Dit zorgt ervoor dat je zelfs op donkere najaarsavonden sport alsof het een zonnige zaterdagmiddag is. Conform de aanbevelingen van de KNBSB, NOC*NSF en NSVV.

De clubkas in het groen

De hoge lichtopbrengst gaat, in tegenstelling tot wat je wellicht denkt, niet gepaard met een hoger energieverbruik. Onze led sportverlichting zorgt niet alleen voor duurzamere velden, ook de clubkas staat in het groen. Je kunt er tot wel 50% mee besparen en dat scheelt al gauw honderden euro’s per jaar. Meer energie voor minder geld dus!

Regelbare verlichting

Bijkomend voordeel van led lampen is dat ze regelbaar zijn, Je kunt het licht dimmen en je stroomverbruik tot een minimum beperken. Daarnaast heeft het ook een slimme timerfunctie, waarmee je instelt wanneer de lampen automatisch aan en uit gaan en je besparing nog verder oploopt.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Je staat er als sportclub niet alleen voor als het om verduurzaming gaat. Hierin ondersteunt de overheid graag met de Bosa-regeling (Bouw en Onderhoud SportAccommodaties), die op 1 januari 2019 in werking is getreden. We hebben de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

BOSA-regeling

Bosa staat voor Bouw en Onderhoud SportAccommodaties en is bedoeld voor elke vorm van bouw en onderhoud binnen sportverenigingen. Voor regulier onderhoud kun je tot 20% van de totale investering declareren, voor duurzame initiatieven tot 30%. Aanvragen moeten worden ingediend bij de gemeente en het duurt enkele weken voordat je uitsluitsel krijgt. Om in aanmerking te komen moet je een minimale investering van 5.000 euro doen.

Slim combineren kun je leren!

Sportverlichting.com kent alle ins & outs rondom de overstap naar duurzame verlichting en het aanvragen van Bosa-subsidie. We helpen je dan ook graag aan vrijblijvend advies. Laat je ook andere werkzaamheden uitvoeren? Dan bundelen wij de offertes en zorgen we voor een complete aanvraag. In onze offerte nemen we de financieringsmogelijkheden mee. Eenmaal akkoord, helpen we je graag om hier een vervolg aan te geven.

Waarom Led-verlichting overwegen voor je honkbal/softbal club?

Een helder lichtplan in 4 stappen

Ons 4 stappenplan helpt je om simpel en snel over te stappen naar duurzame honkbal led-verlichting

Stap 1: Een locatiescan
We beginnen met een locatiescan. Dit is een inventarisatie van de huidige situatie, zodat we een goede inschatting kunnen maken voor ons plan van aanpak. Het meeste voorwerk hiervoor doen we online, met Google Maps en andere tools, maar we brengen ook graag een bezoek aan de club om het plaatje compleet te maken.

Stap 2: Een lichtplan op maat
Aan de hand van onze scan, stellen we een advies op maat samen. In dit persoonlijke lichtplan werken we o.a. het verbruik uit en geven we advies over mogelijke besparingen, de terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en de kosten.

Stap 3: Subside & Financiering
Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies voor het verlichten van honkbalclubs en bieden hierin fullservice. We brengen de mogelijkheden in kaart, berekenen dit door in onze offerte en kunnen je waar nodig ook voorzien van persoonlijk advies.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Hebben we een go op de offerte? Dan beginnen we zo snel mogelijk met de werkzaamheden. Veel clubs renoveren tijdens de rustigere zomer- of winterstop. Wij doen ons uiterste best om de klus binnen die tijd te klaren. Eenmaal geïnstalleerd, blijven we in contact. Je mag ons altijd bellen, mailen of appen voor advies en blijvende support.

Meer over led-verlichting voor honkbal- en softbalvelden

Overtuigd van de voordelen van onze led-verlichting en wil een lichtplan op maat ontvangen? Wij helpen je graag verder, neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om direct een locatiescan in te plannen.

FAQ

1
Wat is de gemiddelde terugverdientijd bij honkbal en softbal?

De terugverdientijd van honkbal en/of softbal is gemiddeld 6.5 jaar.

2
Waarom is er bij honkbal en softbal zo'n hoge lichtopbrengst nodig?

Elke sport heeft een lichtnorm vanuit de bond. De norm wordt onder andere bepaald door de grote- en snelheid van de bal.

3
Kan het lichtmanagementsysteem gekoppeld worden aan het beregeningsinstallatie?

Het is mogelijk om de systemen aan elkaar te koppelen. Ook is het mogelijk om het systeem voor te programmeren zodat het veld op de gewenste tijd besproeid wordt.

4
Hoe lang gaat led verlichting mee?

Led-verlichting die gebruikt wordt voor het verlichten van sportterreinen kan wel zo’n 25.000 tot 100.000 branduren mee. De levensduur van een gemiddelde ledlamp op een sportveld is sowieso aanzienlijk langer dan conventionele sportveldverlichting waarbij men gebruik maakt van bijvoorbeeld gasontladingslampen of halogeenlampen. Ledlampen hoeven dan ook veel minder vaak vervangen te worden.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting