loader image
Toggle Menu

Wij verlichten sportclubs met duurzame sportveldverlichting

Alles helder in zicht.

Wij verlichten sportclubs met duurzame sportveldverlichting.

Alles helder in zicht.

Official partner Keuken Kampioen Divisie

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2021/09/image-25-2.png

Led sportveldverlichting

Onze missie is het verlichten van verenigingen. Zo dragen we bij om clubs toekomstbestendig te maken én houden. Dat doen we onder andere door led sportveldverlichting aan te brengen en je energiecontract te herzien op basis van onafhankelijk advies en een solide businesscase. We verzorgen het gehele traject, dus van eerste scan tot stekker in het contact. Je leest er alles over op deze website, maar we komen ook graag bij je langs.

Sla je slag voor jouw tennisclub

Een goede aftrap voor jouw voetbalclub

Push it voor jouw hockeyclub

De mat wordt nog mooier op TV!

Ledverlichting en sporthallen: Topcombinatie!

Staat jouw sport er niet bij? geen zorgen!

Bekijk onze projecten

heracles-stadium-almelo-sportverlichting

Heracles Almelo

De businesscase voor de ledverlichting bij Heracles Almelo bestond uit drie punten. Heracles Almelo vond duurzaamheid erg belangrijk, wilde besparen en had weliswaar een UEFA-installatie, maar wel één waarvan veel lampen kapot waren. De club kwam dus snel op het punt om voor tienduizenden euro’s aan gasontladingslampen te vervangen of één keer te investeren in led.

Het stadion had 144 gasontladingslampen van 2200 Watt; deze zijn vervangen door 120 ledarmaturen van 1.550 Watt. Dat is een forse besparing, zeker omdat de ledverlichting niet altijd 100 procent aan staat. Die heeft namelijk verschillende standen. Bij sfeerlicht is er een zachte gloed met een paar procent lichtopbrengst. Dan is er de trainingsverlichting, waarbij de lampen een hogere opbrengst hebben, maar niet vol aan staan.

De lampen kunnen ook op stand KNVB-verlichting, zodat ze aan de 800 lux-eis voldoen voor wedstrijden in het betaald voetbal. En de verlichting kan naar 1.500 lux, de UEFA-eis. Dan heb je echt een bak licht.’ Verder kreeg de lichtinstallatie een upgrade van UEFA-C naar UEFA-B, zodat het stadion ook tot een bepaald niveau Europese voorrondes mag organiseren en wedstrijden voor het EK en WK vrouwenvoetbal.

Bekijk al onze events

Aan de slag: bekijk de stappen

Met ons solide 4 stappenplan zorgen we ervoor dat je helderheid krijgt op allerlei gebieden, zodat er een goede afweging én keuze gemaakt kan worden. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijs en besparing, daarom zullen we te allen tijde het stappenplan aanhouden. Dit doen we overigens tot en met stap 3 kosteloos, gelet op onze missie.
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/08/arrow-down.png

Stap 1: scan & advies

We komen graag langs om een beeld krijgen van jullie club; situering van de velden of banen, omgeving en routing.

De keuze voor led-armaturen hangt van veel factoren af, zoals windbelasting, situering én gebruik van de velden, lichtnormen, sterkte van de masten en gewenste bediening.

Stap 2: besparing & lichtplan

We begrijpen het reilen en zeilen binnen een vereniging als geen ander, daarom weten we hoe belangrijk de voorbereiding én presentatie aan de leden is.

Het plan bevat daarom een inzage in alle kosten, informatie over led-armaturen, inzage in gebruik en verbruik, terugverdientijd in combinatie met de investering en subsidiemogelijkheden.

Stap 3: subsidie & financiering

In Nederland zijn er tal van subsidiemogelijkheden, grofweg kun je stellen dat er drie categorieën zijn: landelijke subsidies, regionale subsidies en ondernemingsvoordeel.

Je kunt er ook voor kiezen de investering te financieren, zodat je de kosten gelijkmatig kan verspreiden over een aantal jaar. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden beschikbaar en uiteraard kunnen we de gehele aanvraag voor jullie uit handen nemen; van voorbereiding tot uitbetaling.

Dergelijke aanvragen duren niet lang, binnen een week kunnen we alles rond hebben. We nemen graag de opties met je door.

Stap 4: realisatie & onderhoud

Nu alles rond is gaan we hard aan het werk, zodat jullie zo snel mogelijk kunnen genieten van jullie sport en tegelijkertijd geld gaan besparen.
We leveren alles turn-key op en zijn enorm flexibel, zodat je tijdens het sporten zo min mogelijk hinder van ons ondervindt. Tevens wordt er een onderhoudsplan opgesteld na installatie.

Referenties

We zijn trots op het feit dat we al honderden sportvelden hebben verduurzaamd. Hieronder een greep uit de clubs die zijn aangesloten.

FAQ

1
Met welke merken hebben jullie een partnership?

Sportverlichting.com werkt samen met vier verschillende A-merken, Lumosa, Signify (Philips), AAA-LUX en Industrielux. Dit maakt het mogelijk om per businesscase te kijken wat het beste bij de situatie past.

2
Waaraan moet een sportclub voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie?

Iedere organisatie die zich inschrijft in het Handelsregister krijgt een of meerdere SBI-codes. Deze code geeft aan wat de activiteit van de organisatie is. Alle organisaties die beginnen met het cijfer 93.1 zijn sportorganisaties, met uitzondering van beroepssporten.

3
Mogen in een aanvraag zowel kosten vooraf als achteraf worden ingediend?

Nee, gecombineerde aanvragen zijn niet toegestaan, afzonderlijk wel. Voor subsidies van € 25.000 tot € 125.000 is ervoor gekozen om aan de aanvrager de keuze te laten om ofwel voor aanvang, ofwel na afloop van de activiteiten subsidie aan te vragen.

4
Welke verschillende sporten hebben jullie voorzien of kunnen jullie voorzien van led-verlichting?

Sportverlichting.com helpt verenigingen met het verlichten van hun club, ongeacht welke sport. Zowel indoor als outdoor!

5
Hoe lang gaat led verlichting mee?

Er zijn meerdere redenen waarom led verlichting voor sportvelden duurzaam is. Ten eerste heeft led verlichting van alle vormen van sportveldverlichting de langste levensduur. Dat komt niet alleen door de lagere CO2-uitstoot en schokbestendigheid van ledlampen, maar ook door het feit dat ze nauwelijks warmte produceren. Een ledlamp zet ruim 90 procent van de energie om in licht, waardoor men profiteert van de hoogste lichtopbrengst tegen een minimaal verbruik van energie. Het feit dat een ledlamp bijna geen warmte produceert, minimaliseert tevens het risico op doorbranden. Verder bevatten ledlampen geen schadelijke stoffen.

6
Wat is lichtvervuiling?

Lichtvervuiling is de verhoogde helderheid in de nacht als gevolg van het gebruik van kunstlicht. Het gaat hierbij om een toename van het lichtniveau door zowel direct als indirect licht. Dit licht is afkomstig van onder andere sportvelden, bouwterreinen, bedrijfspanden, wegen en glastuinbouw, maar ook van reclameverlichting en sierverlichting. Lichtvervuiling leidt er niet alleen toe dat in de sterrenhemel in stedelijke gebieden steeds minder goed zichtbaar wordt, maar heeft ook negatieve gevolgen voor de natuur en onze gezondheid. De overlast die mens en natuur ondervinden als gevolg van lichtvervuiling, noemen we lichthinder.

Neem contact op!

Adres

Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer

Contact

Algemeen nummer: 085-8225740
Mail: info@sportverlichting.com
KvK: 68631537
BTW: NL857527022B01
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting