loader image
Toggle Menu

Led-verlichting,
prettig voor paard en ruiter.

Minder kosten en meer licht

Steeds meer hippische sportbedrijven zijn enthousiast over led-verlichting op hun accommodaties. En terecht. Led-verlichting zorgt immers voor beter licht en forse besparingen. Daarnaast heeft led-verlichting een positief effect op de paarden en zorgt het voor een beter dierenwelzijn. Verlichting zit in ons DNA, daarom helpen we je van A tot en met Z met subsidies, financieringen en verzorgen we de installatie en reductie van energie- en onderhoudskosten.

Natuurgetrouw licht

Het voorkomen van schaduw en lichtvlekken in de rijhal is één van de belangrijkste aandachtspunten bij het installeren van led-verlichting. Het is hierdoor van belang een goede gelijkmatigheid van het licht te hebben. Met maatwerk lichtplannen zorgen wij voor het beste lichtbeeld voor ruiter, paard en toeschouwer.

Led-verlichting

Met onze speciaal voor de hippische sport ontwikkelde armaturen creëren wij voor elke situatie het beste lichtbeeld. Zowel de ontwikkeling alsmede de productie van onze armaturen zijn in beheer in Nederland. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij optimale service en garantie kunnen waarborgen. Daarnaast zijn de armaturen voorzien van maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie.

Forse besparing

Dankzij led is de energierekening fors lager; een jaarlijkse besparing die terugvloeit naar ‘de kas’ van jullie vereniging. Daarnaast kunnen subsidies de aanschaf van led-verlichting voor de paardensport aantrekkelijk maken.

Bekijk de video

Wil je weten of led-verlichting voor jullie vereniging of manege interessant is?

Vul dan de vragenlijst in. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op en komen vervolgens graag persoonlijk bij je langs voor een inventarisatie.

FAQ

1
Hoe lang gaat led-verlichting mee?

Led-verlichting die gebruikt wordt voor het verlichten van sportterreinen kan wel zo’n 25.000 tot 100.000 branduren mee. De levensduur van een gemiddelde ledlamp op een sportveld is sowieso aanzienlijk langer dan conventionele sportveldverlichting waarbij men gebruik maakt van bijvoorbeeld gasontladingslampen of halogeenlampen. Ledlampen hoeven dan ook veel minder vaak vervangen te worden.

2
Wat zijn de lichtnormen die gehaald moeten worden?

De lichtnormen in de paardensport worden bepaald door Stichting Veilige Paardensport.

Alle plaatsen binnen de accommodatie waar ruiters, bezoekers en paarden komen moeten voldoende verlicht zijn. In de verblijfruimtes moet de lichtsterkte, gemeten van 1 meter boven de grond, ten minste 80 lux bedragen. In de rijbakken waar de paardensport beoefend wordt is 200 lux de minimale norm.

3
Onze rijbak heeft geen standaardafmeting, hoe passen jullie je advies hierop af?

Wij komen met veel plezier bij jullie langs. Tijdens ons bezoek zullen we een inventarisatie doen van jullie manege. Onderdeel van de inventarisatie is het opmeten van de rijbak. Op basis van de gegevens kunnen wij een op maat gemaakt lichtplan opstellen zodat de lichtnormen ruim behaald worden.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting