loader image
Toggle Menu

Led-verlichting tennisbaan

Geen challenges meer nodig

De voordelen van led-verlichting op een tennisbaan

Heeft jouw tennisvereniging de overstap naar led-verlichting al gemaakt? Duurzame baanverlichting betekent meer licht, minder verbruik en een lagere energierekening. Perfect zicht voor spelers en voor toeschouwers en helemaal in lijn met de richtlijnen van de Sportbond. Benieuwd naar de terugverdientijd energiezuinige lampen? En de subsidiemogelijkheden voor led-verlichting op de tennisbaan? We helpen je graag met inzicht en advies. Na een locatiescan, ontvang je van ons een persoonlijk lichtplan. Deze geeft inzage in kosten, eventuele investeringen, gebruik & verbruik en in mogelijke vergoedingen vanuit de overheid.

Steeds meer voorzitters, penningmeesters en bestuursleden zijn enthousiast over de voordelen van led-verlichting. Ledlampen geven meer licht met minder energie. De hoogste lichtopbrengst voor de laagste kosten dus. Zo kun je tot wel 50 procent besparen. En met dat geld in de clubkas kunnen jullie een heleboel andere leuke dingen doen! Benieuwd of led-verlichting iets is voor jouw vereniging of club? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Meer licht op de tennisbaan

Led-verlichting heeft een hogere lichtopbrengst, waarmee je alle banen van optimale verlichting voorziet. Niet alleen de tennisbanen buiten, ook indoor. De lampen simuleren daglicht en zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling.

Minder energiekosten

Tennisclubs die overstappen op energiezuinige verlichting besparen aanzienlijk op energieverbruik en dus ook op de stroomkosten. Dit energiezuinige karakter van ledlampen wordt extra ondersteund met de mogelijkheid om het licht te dimmen.

Subsidie voor led-verlichting tennisbaan

Je kunt als sportvereniging subsidie aanvragen voor de overstap naar led-verlichting. Om in aanmerking te komen moet je aan bepaalde richtlijnen voldoen. Wij helpen je graag met alle voorbereidingen en bij de subsidieaanvraag voor duurzame sportverlichting.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Subsidie maakt overstappen op led-verlichting nóg aantrekkelijker. Je kunt hiermee een deel van de kosten terugvragen. Als sportvereniging kun je een beroep doen op de BOSA-regeling. Deze is er niet alleen voor investeringen in duurzame verlichting, maar ook voor onderhoud en verbouwingen aan sportaccommodaties. Wij helpen je graag op weg.

BOSA-regeling

In de BOSA-regeling is in 2023 aan 77 miljoen euro beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid. Voor onderhoud en verbouwingen kun je maximaal 20 procent van de kosten indienen, voor duurzame investeringen - zoals led verlichting - geldt een bovengrens van 30 procent van de totale investering. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend. Voor gemeenten zijn speciale regelingen.

Slim combineren

Niet alleen overstappen op led verlichting, maar ook onderhoud of een verbouwing laten uitvoeren? Dan helpen wij je om slim te combineren. We brengen alle kosten in kaart, verzamelen het papierwerk en bundelen dit tot één offerte voor de subsidieaanvraag.

Video OLTC Ready Oldenzaal

4 stappenplan

Wat voor ons voorop staat is dat jullie een weloverwogen keuze maken, daarom werken we bij de overstap naar led verlichting volgens in 4 stappenplan.

Stap 1: Scan & advies
We beginnen met een inventarisatie. Een scan van de huidige situatie en van eventuele (onderhouds)werkzaamheden die nodig zijn voor de overstap.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
De bevindingen presenteren we in een lichtplan. Hierin staat ook hoeveel je kunt besparen, wat de kosten zijn en wat de mogelijke terugverdientijd is als de club besluit om over te stappen op energiezuinige verlichting.

Stap 3: Subside & Financiering
Wat volgt is de subsidieaanvraag. Wij helpen met het in kaart brengen van de kosten, het verzamelen van de benodigde bewijslasten en met de aanvraagformulieren.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Is het financiële plaatje rond? Dan gaan we meteen voor je aan de slag en wordt de led verlichting gerealiseerd. Na de oplevering kun je rekenen op blijvende support voor onderhoud en advies.

Offerte led-verlichting op de tennisbaan

Wil je meer informatie over led-verlichting voor jullie tennisclub? We helpen je graag verder. Neem contact op voor advies of om meteen een locatiescan te plannen.

FAQ

1
Wat is de gemiddelde terugverdientijd bij tennis?

De terugverdientijd van tennis is gemiddeld 5 jaar.

2
Wat zijn de lichtnormen KNLTB?

Voor tennis zijn er verschillende categorieën. De KNLTB heeft drie normen opgesteld:

Training 200 lux

Clubcompetitie 300 lux

Topsport 500 lux

Gelijkmatigheid 0,7 (schaal 0 t/m 1)

3
Kan het lichtmanagementsysteem gekoppeld worden aan het afhangbord?

Het is mogelijk om de systemen aan elkaar te koppelen. Dit zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk met de verlichting wordt omgegaan. Nooit meer onnodig verlichte banen!

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting