loader image
Toggle Menu

Led-verlichting hockeyveld

Push it!

Led-verlichting hockeyveld

Hockey wordt gespeeld op een veld van 91 bij 55 meter, maar in de winter wijken clubs vaak uit naar een kleinere binnenzaal omdat het licht in die periode beperkt is. Met de duurzame verlichting van Sportverlichting.com is dit niet nodig. Met onze led-verlichting voor hockeyvelden bespaar je als sportclub namelijk niet alleen energie, maar profiteer je ook van een hogere lichtopbrengst. De beste spelervaring voor spelers en voor toeschouwers! En wordt het buiten te koud? Dan kunnen wij ook de binnenzaal voorzien van energiezuinige lampen, die voldoen aan de normen van de KNHB.

Benieuwd hoeveel jouw hockeyclub kan besparen met de overstap naar duurzame led-verlichting? Wat de terugverdientijd is als je investeert in energiezuinige lampen? En van welke mogelijkheden je daarnaast profiteert? We hebben deze én alle andere voordelen van led-verlichting voor het hockeyveld op een rij gezet. Lees alles over ons 4 stappenplan, de besparingsmogelijkheden en subsidie vanuit de overheid.

Meer licht op het hockeyveld

Om aan de normen van de KNHB te voldoen, moet je als hockeyclub een horizontale verlichtingssterkte van minimaal 200 lux halen. Licht heeft direct invloed op het spel. Een hockeybal is klein en zonder de juiste verlichting moeilijk te zien. Met led krijg je meer watt voor je geld! Het heeft een hogere lichtopbrengst met minder energie.

Bespaar op energiekosten

Een lager energieverbruik betekent automatisch ook lagere kosten. Dit scheelt al gauw honderden euro’s per jaar! En met de mogelijkheid om het licht te timen en te dimmen, bespaar je nog eens extra! Dit zorgt voor een snelle terugverdientijd en maakt overstappen op ledverlichting voor het hockeyveld zeker de moeite waard.

Subsidie voor led-verlichting

De overheid steunt duurzame initiatieven van sportverenigingen. Je kunt daarom tot 30 procent van de totale investering terug vragen. Wij helpen je graag met het verzamelen van het juiste papierwerk en met het indienen van de subsidieaanvraag!

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Wist je dat de overheid ‘de bal ook graag aan het rollen brengt’ als het om verduurzaming gaat? 1 januari 2019 is de subsidieregeling stimulering Bouw en Onderhoud SportAccommodaties (BOSA) in werking getreden. Dit moet clubs stimuleren om over te stappen op energiezuinige oplossingen.

BOSA-regeling

Binnen de BOSA-regeling kun je als sportclub een beroep doen op een financiële bijdrage vanuit de overheid. Voor duurzame initiatieven geldt een maximum van 30 procent van de totale investering. Voor onderhoud dat wél bijdraag aan aan de club, maar niet verduurzaamt kun je maximaal 20 procent declareren. De minimale investering moet in beide gevallen 5.000 euro zijn. Aanvragen kunnen worden ingediend bij de gemeente en worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Slim combineren

Is de club toe aan een renovatie en wil je, naast ledverlichting voor het hockeyveld, ook het nodige onderhoud laten uitvoeren of jullie accommodatie uitbreiden? Dan is het verstandig om slim te combineren en je subsidieaanvraag in één keer in te dienen. Sportverlichting.com zorgt ervoor dat de offertes worden gebundeld, zodat je tijdig inzicht hebt in het totale kostenplaatje.

Waarom Led-verlichting overwegen voor je hockeyclub?

4 stappenplan

Met behulp van ons 4 stappenplan maak je als hockeyvereniging moeiteloos de overstap naar betere verlichting, lagere kosten en ‘groene velden’.

Stap 1: Scan & Advies

Stap 1 is een bezoek op locatie van onze specialisten. We brengen de huidige situatie in kaart en kunnen op basis daarvan een inschatting maken van de werkzaamheden en passend advies uitbrengen.

Stap 2: Besparing & lichtplan

Na de locatiescan, stellen we een persoonlijk lichtplan op voor de club. Hierin worden o.a. het gebruik & verbruik, de besparingsmogelijkheden, de terugverdientijd, de kosten en de subsidiemogelijkheden uitgewerkt. Zijn er andere wensen? Met betrekking tot de veiligheid bijvoorbeeld. Dan nemen we die ook mee in ons lichtplan.

Stap 3: Subsidie & Financiering

Sportverlichting.com is gespecialiseerd in subsidieaanvragen voor het verlichten van hockeyvelden. De BOSA-regeling heeft geen geheimen voor ons! Onze experts helpen je dan ook graag met het juiste papierwerk, om de overstap op ledverlichting mogelijk te maken!

Stap 4: Realisatie & Onderhoud

Hebben we een ‘go’ op de offerte, dan gaan we meteen voor je aan de slag. Afhankelijk van de omvang van het project, kunnen we de duurzame ledverlichting al binnen enkele dagen of weken voor je realiseren. En natuurlijk kun je ook na de oplevering rekenen op onze support!

Overstappen naar led-verlichting voor hockeyvelden?

Ben je overtuigd van de voordelen van led en wil je weten hoeveel dit jouw sportvereniging kan opleveren? Onze specialisten helpen je graag aan advies op maat. Maak een afspraak voor meer informatie, of om direct een locatiescan in te plannen.

FAQ

1
Wat is de gemiddelde terugverdientijd bij hockey?

De terugverdientijd van hockey is gemiddeld 6.5 jaar.

2
Waarom is er bij hockey zo'n hoge lichtopbrengst nodig?

Elke sport heeft een lichtnorm vanuit de bond. De norm wordt onder andere bepaald door de grote- en snelheid van de bal.

3
Kan het lichtmanagementsysteem gekoppeld worden aan het beregeningsinstallatie?

Het is mogelijk om de systemen aan elkaar te koppelen. Ook is het mogelijk om het systeem voor te programmeren zodat het veld op de gewenste tijd besproeid wordt.

4
Hoe lang gaat led verlichting mee?

Led verlichting die gebruikt wordt voor het verlichten van sportterreinen kan wel zo’n 25.000 tot 100.000 branduren mee. De levensduur van een gemiddelde ledlamp op een sportveld is sowieso aanzienlijk langer dan conventionele sportveldverlichting waarbij men gebruik maakt van bijvoorbeeld gasontladingslampen of halogeenlampen. Ledlampen hoeven dan ook veel minder vaak vervangen te worden.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting