loader image
Toggle Menu

Lichtmasten voetbalveld

Lichtmasten voetbalveld

Wist je dat je met ledverlichting voor voetbalveld lichtmasten tot wel 50 procent aan energieverbruik en -kosten kunt besparen? En dat led sportveldverlichting bovendien de hoogste lichtopbrengst heeft? Meer licht voor minder energie. Hoe regel je de overstap naar led lichtmasten op het voetbalveld? En kun je als club aanspraak maken op subsidies? We vertellen je graag alles over de voordelen van energiezuinige verlichting en over ons 4 stappenplan voor een soepele overstap. Onze experts geven, op basis van een inventarisatie, advies waarin we o.a. de investering, de terugverdientijd en de subsidiemogelijkheden aan je voorleggen.

De voordelen van led

Velen van ons zijn inmiddels bekend met de duurzame voordelen van led verlichting: minder energie en een langere levensduur dan ‘de gemiddelde lamp’. Maar met led verlichting doe je niet alleen het milieu een plezier, ook de spelers, toeschouwers en de clubkas profiteren van de voordelen. Met led verlichting kun je als sportvereniging fiks besparen op de energiekosten en profiteer je bovendien van de beste lichtopbrengst. En voor deze duurzame investering kun je tot 30 procent van de kosten terugvragen.

Meer licht op het voetbalveld

Ledverlichting heeft een een hogere lichtopbrengst en een lager energieverbruik. Onze ledlampen simuleren daglicht en het licht wordt gelijkmatig over het veld verdeeld, één van de vereisten bij veldverlichting.

Bespaar op energiekosten

Afhankelijk van het aantal branduren, kun je met ledverlichting voor lichtmasten tot wel 50 procent aan energiekosten besparen. 90 procent van de energie wordt omgezet in licht, de lampen hebben geen opwarm- en afkoeltijd.

Subsidie voor lichtmasten voetbalveld

Voor duurzame investeringen kun je als sportvereniging aanspraak maken op verschillende subsidies. Wij begeleiden jou graag bij het vaststellen van de kosten en bij de subsidieaanvraag voor de lichtmasten van jouw voetbalclub.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Sportverlichting.com is specialist in subsidieaanvragen voor lichtmasten. Vraag vandaag nog een gratis scan aan en wij geven je inzage in de kosten, terugverdientijd en in de subsidiemogelijkheden. De aanvraag regelen wij voor je.

BOSA-regeling

De BOSA-regeling is voor sportverenigingen die duurzaam (ver)bouwen. De regeling subsidieert 20 procent van de kosten voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Gaat het om een duurzame investering, zoals led verlichting, dan kan tot 30 procent subsidie worden aangevraagd. Voor gemeenten gelden aparte regelingen. Aanvragen worden op datum in behandelingen genomen en beoordeeld. Op tijd aanvragen is dus verstandig!

Slim combineren

Wordt er, naast de verlichting, nog meer verbouwd? Wij verzamelen alle offertes en bundelen het papierwerk zodat we een overzicht van de totale investering kunnen neerleggen bij de geldverstrekker.

Video lichtmasten voetbalveld - FC Dordrecht

4 stappenplan

Voor de overstap naar duurzame veldverlichting werken wij volgens ons 4 stappenplan.

Stap 1: Scan & advies
De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie. Hoe is de verlichting nu geregeld? En wat is allemaal nodig om de overstap naar energiezuinige lichtmasten te kunnen realiseren?

Stap 2: Besparing & Lichtplan
De bevindingen presenteren we in een persoonlijk lichtplan, helemaal toegespitst op jouw vereniging. Hierin vermelden we ook hoeveel je kunt besparen met led lichtmasten en wat de geschatte terugverdientijd zal zijn.

Stap 3: Subside & Financiering
De derde stap is de financiering. Zijn er subsidiemogelijkheden? Voldoet de club aan de eisen? En hoeveel kun je indienen? Wij helpen je met het in kaart brengen van de investering, het benodigde papierwerk en met de subsidieaanvraag.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Bij een ‘go’ gaan we meteen voor je aan de slag. Je kunt bij Sportverlichting.com rekenen op blijvende support voor service & onderhoud.

Overstappen naar led sportverlichting

Overtuigd van de voordelen van led sportverlichting en wil je een afspraak maken voor een bezoek aan jouw voetbalvereniging? Of heb je vragen over led lichtmasten voor voetbalvelden? Neem vrijblijvend contact met ons op. We leggen de mogelijkheden graag aan je voor.

FAQ

1
Hoe worden de lichtnormen bij voetbal bepaald?

De lichtnormen bij voetbal worden bepaald door de KNVB. Er zijn verschillende kenmerken waar rekening mee gehouden kan worden. De grote en snelheid van de bal is hierin bepalend. Ook is het niveau waarop de club speelt van groot belang. Wij zullen tijdens onze inventarisatie uw club van alle informatie voorzien.

2
Ons trainingsveld heeft geen standaard afmeting, hoe passen jullie je advies hierop af?

Wij komen met veel plezier bij jullie langs. Tijdens ons bezoek zullen we een inventarisatie doen van jullie club. Onderdeel van de inventarisatie is het opmeten van het veld. Op basis van de gegevens kunnen wij een persoonlijk lichtplan opstellen zodat de lichtnormen ruim behaald worden.

3
Wat is de gemiddelde terugverdientijd bij voetbal?

De gemiddelde terugverdientijd bij voetbal is 6 jaar.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting