loader image
Toggle Menu

nieuws11 oktober 2022by qreate-itWaarom led verlichting?

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/10/sportverlichting-veld.jpg

Waarom led verlichting?

Led verlichting is een van de meest rendabele duurzame oplossingen. Het levert je als sportclub een besparing van minimaal 20% op: op je verbruik én de kosten voor energie. Dit is meteen de meest genoemde reden om over te stappen, maar led biedt meer voordelen! Wist je bijvoorbeeld dat het veel minder onderhoud nodig heeft? En dat er Bosa subsidie is? Lees alles over de voordelen van led verlichting.

Wat is led verlichting?

Led staat voor ‘Light Emitting Diode’, oftewel:  lichtemitterende diode. Dit is een zuinige lamp die werkt op elektriciteit. Een led lamp verbruikt maximaal 1.250 watt op jaarbasis, een gasontladingslamp 2.000 watt per jaar. Een aanzienlijke besparing dus!

De voordelen van led

Ledlampen kosten dus minder energie en bovendien geven ze meer licht. Meer licht voor minder geld dus! We hebben deze en alle andere voordelen voor je op een rij gezet.

Beter verlichte velden en banen

Beter licht zorgt voor beter zicht voor spelers, publiek en het thuispubliek. Dit verbetert de sportprestaties. Als professionele club ben je gebonden aan regelgeving van de KNVB, KNHB en andere bonden. Die stellen bepaalde eisen aan de verlichting, zodat alles scherp in beeld kan worden gebracht op televisie.

Een lagere energienota

Led lampen hebben een hogere lichtopbrengst per kWh. Meer licht voor minder geld dus. Dit scheelt je als sportvereniging al gauw honderden euro’s per jaar. En doordat led verlichting de mogelijkheid biedt om het te dimmen en/of een timer in te stellen, kun je nóg meer besparen!

Lange levensduur, lage onderhoudskosten

Led verlichting heeft een lange levensduur. Nieuwe lampen gaan tussen de 10 en 15 jaar mee. Dit is aanzienlijk langer dan gasontladingslampen, die na zo’n 7 á 8 jaar toe zijn aan vervanging. De onderhoudskosten van led lampen zijn bovendien laag. Je betaalt als sportclub gemiddeld € 800,- per jaar, per veld of baan.

Subsidie voor sportclubs die overstappen op led verlichting

De Nederlandse overheid steunt duurzame initiatieven van sportclubs en -verenigingen. Hiervoor is de Bosa subsidie in het leven geroepen: een subsidiepotje dat jaarlijk wordt gevuld met tientallen miljoenen euro’s. In 2022 was voor de subsidieregeling Bosa een budget van €75,5 miljoen beschikbaar. Voor verduurzaming kun je als club een maximale vergoeding van 30% van het offertebedrag terugvragen. De regeling geldt ook voor investeringen die niet duurzaam zijn. Hiervoor geldt een maximale vergoeding van 20% van het totaalbedrag.

Komt mijn club in aanmerking voor Bosa subsidie?

Er zijn een aantal regels waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor Bosa subsidie. Zo moet je investering minimaal € 5.000,- kosten en moet je alle kostenposten kunnen aanleveren als bewijsstuk. Clubs die meer van € 25.000,- willen investeren dienen de subsidie vooraf aan te vragen, op basis van een offerte. Verenigingen die onder dit bedrag blijven kunnen de aanvraag het best achteraf doen, om onvoorziene kosten ook te kunnen meenemen. Aanvragen lopen via het lokale gemeenteloket en worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

 

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting