loader image
Toggle Menu

nieuws19 september 2022by qreate-itVerbetert ledverlichting sportprestaties?

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/09/Stadion-sportverlichting.jpg

Plezier in de sport staat altijd voorop, maar eerlijk is eerlijk: een mooie uitslag op het scorebord is ook lekker! Vooral in de topsport kan elk detail het winnende verschil maken. Die ene honderdste seconde op een nieuw baanrecord dankzij de klapschaats, dempende sneakers om de spieren en gewrichten in je voet extra power te geven tijdens een hardloopwedstrijd, aerodynamische pakken voor wielrenners en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ledverlichting hoort ook thuis in dit lijstje met innovaties die sportprestaties verbeteren. In dit artikel vertellen we je waarom.

Innovaties die impact maakten in de sportwereld

De sportwereld is volop in beweging, niet alleen binnen de lijnen van het veld maar ook daarbuiten. We noemden net al een paar uitvindingen die de sportprestaties naar een hoger level tilden, maar zo zijn er tal van voorbeelden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekende neuspleister die o.a. Edgar Davids gebruikte voor meer zuurstof tijdens voetbalwedstrijden? De Swimpropellor: een apparaat dat de weerstand in het water vergroot voor professionele zwemmers? En nog niet zo lang geleden werd bekend dat het horen van sportgeluiden ook zorgt voor betere prestaties. Sport en wetenschap blijken een gouden duo. Waar wetenschappers zich nu vooral op focussen is data: het analyseren van sportbeelden en -statistieken. Zo weten spelers hoe hard de tegenstander serveert, wat de strategie van de opponent is en hoe zij hierop kunnen anticiperen.

Ledverlichting voor betere sportprestaties

Waar je misschien niet zo snel aan denkt bij sportuitvindingen is ledverlichting. Toch is dit niet alleen een duurzame en voordelige oplossing, maar werk je hiermee als sportclub ook aan innovatie. Beter licht op de baan of het veld, betekent beter zicht voor publiek en de spelers. Het zorgt ervoor dat spelers een betere inschatting kunnen maken van de aanspeelhoek, de hoek waaruit ze zelf schieten of slaan en bewegingen goed in perspectief kunnen plaatsen. Soms werkt veel licht beter, soms gedimd licht. Ledlampen kunnen precies worden aangepast op de lichtbehoefte van de betreffende sport en ook automatisch worden ingesteld, op basis van het wedstrijdschema.

Ledverlichting voor hockey, tennis en voetbal

Bij hockey, tennis en voetbal wordt gebruik gemaakt van buitenvelden. Sporten in de gezonde buitenlucht is heerlijk natuurlijk, maar in de winter wordt het al vroeg donker. Zonder goede verlichting is spelen dan onmogelijk. Ledverlichting is een duurzame oplossing, waarmee je als sportvereniging meer licht hebt met minder energie. Zo kunnen de avondtrainingen gewoon doorgaan en blijven je spelers in topvorm.

Lights, camera & action in stadions

In stadions heeft ledlicht nog een extra functie. Hier verbetert het niet alleen het zich voor het aanwezige publiek en de spelers, maar ook voor het thuispubliek. Om televisie-uitzendingen mogelijk te maken, moet aan bepaalde lichtnormen worden voldaan. De KNVB, KNLTB, KNHB en andere sportbonden hebben hiervoor regels en richtlijnen opgesteld, waar professionele clubs aan moeten voldoen. Sportverlichting.com zette al verschillende profclubs in de spotlights. Heracles Almelo bijvoorbeeld, Top Oss en FC Dordrecht. Lees de succesverhalen en zie hoe jij als sportclub duurzaam kunt investeren in beter verlichte velden!

Meta

Verbetert ledverlichting sportprestaties? Zeker! Het zorgt voor beter zicht voor spelers, publiek en het thuispubliek. Wij vertellen je waarom.

 

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting