loader image
Toggle Menu

Subsidies

Subsidie aanvragen?
Doe het samen met sportverlichting.com

Subsidies zijn ideaal om uw led-verlichting project gedeeltelijk te financieren. Sportverenigingen en sportstichtingen die zijn aangesloten bij NOC*NSF kunnen gebruik maken van de regeling “Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties” (BOSA-regeling).
Sportverlichting screenshot 8

BOSA-regeling

De BOSA-regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Is de investering duurzaam, zoals led-verlichting, dan kan er 30% subsidie aangevraagd worden. Voor 2020 is er € 80 miljoen beschikbaar gesteld. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen.

Wanneer aanvragen

Een subsidieaanvraag moet minimaal € 5.000 zijn. Daarnaast is er een drempel welke bepaald of de subsidie vooraf of achteraf aangevraagd kan worden. Is het te verkrijgen subsidiebedrag onder de € 25.000, dan kan de subsidie pas aangevraagd worden nadat het project is gerealiseerd. Is het subsidiebedrag boven de € 25.000, dan kan de subsidie direct en vooraf aangevraagd worden.

Plannen op het gebied van verduurzamen? Stel dan nu de subsidie veilig.

Sportverlichting.com helpt bestuurders van sportclubs om snel en goed de subsidie voor te bereiden en in te dienen. Meer weten over deze kosteloze service?
Slim combineren

Heb je naast led-verlichting nog andere plannen voor jullie sportaccommodatie, zoals baanrenovatie of verbouwingen? Dan kunnen wij deze offertes bundelen met onze subsidieaanvraag en het complete bedrag zo snel mogelijk voor jullie indienen.

Van offerte naar subsidie

Vraag vandaag nog een offerte aan voor led-verlichting. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om een uitgewerkt plan voor jullie club te maken: offerte, business case en lichtplan. 

Gemeentes

Voor gemeenten wordt een afzonderlijke regeling getroffen inzake accommodaties ter waarde van 152 miljoen euro. Het totale jaarlijkse bedrag dat door deze regeling aan de sport ten goede komt bedraagt 241 miljoen euro.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/LED-640x1280.jpeg
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/Huizer-Hockey-Club-640x1280.jpeg

FAQ

1
Kan ik werkzaamheden en materialen uit 2018 indienen voor deze regeling?

Alle activiteiten, bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden of de aankoop van sportmaterialen, mogen pas na 1 januari 2019 starten om in aanmerking te komen voor de regeling. Hetzelfde geldt voor de factuur.

2
Waaraan moet een sportclub voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie?

Iedere organisatie die zich inschrijft in het Handelsregister krijgt een of meerdere SBI-codes. Deze code geeft aan wat de activiteit van de organisatie is. Alle organisaties die beginnen met het cijfer 93.1 zijn sportorganisaties, met uitzondering van beroepssporten.

3
Wat te doen bij een gezamenlijk project van een gemeente en een sportvereniging?

Investeringen die de gemeente doet kunnen zij in aanmerking laten komen voor de Specifieke Uitkering Sport, ook wel SPUK-regeling genoemd. Wanneer de gemeente gebruikt maakt van de SPUK-regeling kan de vereniging geen aanspraak maken op de BOSA-regeling voor hetzelfde project.

4
Mogen in een aanvraag zowel kosten vooraf als achteraf worden ingediend?

Nee, gecombineerde aanvragen zijn niet toegestaan. Voor subsidies van € 25.000 tot € 125.000 is ervoor gekozen om aan de aanvrager de keuze te laten om ofwel voor aanvang, ofwel na afloop van de activiteiten subsidie aan te vragen.

5
Kan er ook op basis van een leasecontract subsidie worden aangevraagd?

Een leasecontract wordt gezien als een ‘gewone factuur’. De activiteiten moeten voor de waarde van het contract ten goede komen aan de amateursport.

6
Mag een intermediair ook de aanvraag namens een sportclub doen?

Ja, een intermediair mag ook de aanvraag indienen. Sportverlichting.com kan voor u de subsidie aanvragen middels ons machtigingsformulier.

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting