loader image
Toggle Menu

nieuws23 januari 2023by qreate-itSubsidies op led sportveldverlichting in 2022

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/01/Subsidies-sportveldverlichting-2022-4.jpg

Naast alle duurzame redenen om over te stappen op led sportveldverlichting en de kostenbesparende voordelen die dit met zich meebrengt, doet de overheid ook een duit in het zakje om clubs over de streep te trekken. Er zijn namelijk verschillende subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen die hun energieverbruik ‘dimmen’. Zo kun je bijvoorbeeld een beroep doen op de Bosa regeling, Energie-investeringsaftrek, Milieu investeringsaftrek en andere potjes van het Rijk. Wij hebben alle subsidies op led sportverlichting in 2022 voor je op een rij gezet.

Subsidies op led sportveldverlichting

Voor bedrijven en organisaties zijn er veel redenen om in 2022 de overstap naar ledverlichting te maken. Voor sportclubs nóg meer! Naast de energiezuinige benefits en de euro’s die je hiermee uitspaart voor de clubkas, kun je namelijk een aanzienlijk deel van je investering vergoed krijgen en/of aftrekken bij de Belasting. Er zijn algemene regelingen en potjes die speciaal gereserveerd zijn voor sportverenigingen. Als voetbal-, hockey-, tennis-, volleybal- of andere sportclub kun je in sommige gevallen van beiden gebruik maken en dubbel of zelfs driedubbel besparen. Bekijk ons overzicht en check waarvoor jouw club in aanmerking komt.

Bosa-subsidie

Bosa subsidie is een regeling vanuit de Nederlandse overheid ter ondersteuning van bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Die is in het leven geroepen om sportverenigingen te ondersteunen bij bouw- en renovatieprojecten en kan worden aangevraagd voor duurzame en niet duurzame verbouwingen. Voor regulier onderhoud geldt een maximale vergoeding van 20% van het totale offertebedrag, voor duurzame verbeteringen 30%. Om in aanmerking te komen moet je minimale investering 5.000 euro zijn. Aanvragen lopen via de gemeente en worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. In 2022 is 75,5 miljoen euro gereserveerd en op = op!

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Via de regeling Energie Investerings Aftrek (EIA) kunnen bedrijven en verenigingen belasting aftrekken als ze een investering doen die een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Met een investering in led sportveldverlichting kom je in aanmerking. Naast de afschrijving als bedrijfsinvestering, mag je voor deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. In 2022 is de aftrek 45,5%. Om in aanmerking te komen, moet je investering minimaal 2.500 euro zijn en het bedrijfsmiddel op de energielijst staan. Deze lijst vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

MIA en VAMIL

MIA en VAMIL zijn een fijn duo voor (sport)ondernemers die verduurzamen. MIA staat voor Milieu Investeringsaftrek, VAMIL voor Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Via de MIA regeling mag je tot 45% van het investeringsbedrag in mindering brengen op je winst. Het exacte percentage is afhankelijk van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Door gebruik te maken van VAMIL kun je een investering op een willekeurig moment afschrijven. Deze afschrijving is maximaal 75%. Hiermee verminder je de fiscale winst van de vereniging en betaal je minder belasting in dat kalenderjaar. Check de website van de Belastingdienst voor meer informatie!

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting