Led-verlichting tennisbaan

De voordelen van led-verlichting op een tennisbaan

Heeft jouw tennisvereniging de overstap naar led-verlichting al gemaakt? Duurzame baanverlichting betekent meer licht, minder verbruik en een lagere energierekening. Perfect zicht voor spelers en voor toeschouwers en helemaal in lijn met de richtlijnen van de Sportbond. Benieuwd naar de terugverdientijd energiezuinige lampen? En de subsidiemogelijkheden voor led-verlichting op de tennisbaan? We helpen je graag met inzicht en advies. Na een locatiescan, ontvang je van ons een persoonlijk lichtplan. Deze geeft inzage in kosten, eventuele investeringen, gebruik & verbruik en in mogelijke vergoedingen vanuit de overheid.

Steeds meer voorzitters, penningmeesters en bestuursleden zijn enthousiast over de voordelen van led-verlichting. Ledlampen geven meer licht met minder energie. De hoogste lichtopbrengst voor de laagste kosten dus. Zo kun je tot wel 50 procent besparen. En met dat geld in de clubkas kunnen jullie een heleboel andere leuke dingen doen! Benieuwd of led-verlichting iets is voor jouw vereniging of club? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Meer licht op de tennisbaan

Led-verlichting heeft een hogere lichtopbrengst, waarmee je alle banen van optimale verlichting voorziet. Niet alleen de tennisbanen buiten, ook indoor. De lampen simuleren daglicht en zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling.

Minder energiekosten

Tennisclubs die overstappen op energiezuinige verlichting besparen aanzienlijk op energieverbruik en dus ook op de stroomkosten. Dit energiezuinige karakter van ledlampen wordt extra ondersteund met de mogelijkheid om het licht te dimmen.

Subsidie voor led-verlichting tennisbaan

Je kunt als sportvereniging subsidie aanvragen voor de overstap naar led-verlichting. Om in aanmerking te komen moet je aan bepaalde richtlijnen voldoen. Wij helpen je graag met alle voorbereidingen en bij de subsidieaanvraag voor duurzame sportverlichting.

Voordelen van LED

Het is natuurlijk interessant om uit te zoeken hoeveel u kunt besparen op led-sportverlichting. Wij willen jouw vereniging namelijk graag informeren over de mogelijkheden van led-verlichting, subsidies ,financieringsoplossingen en bijbehorende terugverdientijd. Om tot een goede prijsindicatie te komen, hebben wij wat aanvullende informatie nodig. Vul alle benodigde velden in.

Bereken je prijsvoordeel

Subsidie en financieringsmogelijkheden led-sportverlichting voor tennis

Subsidie maakt overstappen op led-verlichting nóg aantrekkelijker. Je kunt hiermee een deel van de kosten terugvragen. Als sportvereniging kun je een beroep doen op de BOSA-regeling. Deze is er niet alleen voor investeringen in duurzame verlichting, maar ook voor onderhoud en verbouwingen aan sportaccommodaties. Wij helpen je graag op weg.

BOSA-regeling

In de BOSA-regeling is in 2023 aan 77 miljoen euro beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid. Voor onderhoud en verbouwingen kun je maximaal 20 procent van de kosten indienen, voor duurzame investeringen – zoals led verlichting – geldt een bovengrens van 30 procent van de totale investering. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend. Voor gemeenten zijn speciale regelingen.

Slim combineren

Niet alleen overstappen op led verlichting, maar ook onderhoud of een verbouwing laten uitvoeren? Dan helpen wij je om slim te combineren. We brengen alle kosten in kaart, verzamelen het papierwerk en bundelen dit tot één offerte voor de subsidieaanvraag.

Overstappen naar duurzame led-sportverlichting?

Wanneer je over wilt stappen naar led-sportverlichting voor duurzaamheid, en omdat het goed is voor het milieu doorlopen wij met jou 4 stappen, waarvan de eerste 3 volledig kosteloos zullen zijn. Wij weten wat de waarde is van de investering in led-verlichting voor je sportveld of stadion en daarom houden wij ten alle tijden ons stappenplan aan. Onze missie is om sportclubs nóg financieel gezonder te maken,

Stap 1 Scan & Advies

We bezoeken uw club om de velden, omgeving en routing te beoordelen en de geschikte led-armaturen te selecteren op basis van windbelasting, lichtnormen, en meer.

Stap 2 Besparing & Lichtplan

We kennen het verenigingsleven goed en benadrukken grondige voorbereiding en duidelijke presentatie aan leden. Ons plan omvat een kostenoverzicht, details over led-armaturen, gebruik, terugverdientijd, investeringen en subsidiemogelijkheden.

Stap 3 Subsidie & Financiering

Nederland biedt diverse subsidies: landelijke, regionale, en ondernemingsvoordelen. Overweeg ook financiering om kosten over jaren te spreiden. Wij kunnen de aanvraag, van start tot uitbetaling, volledig verzorgen en meestal binnen een week afronden. Laten we de mogelijkheden bespreken.

Stap 4 Realisatie & onderhoud

Nu alles is afgerond, beginnen we met de installatie zodat jullie snel kunnen sporten en besparen. We leveren een complete turn-key oplossing en zorgen voor minimale hinder tijdens sportactiviteiten. Na installatie stellen we ook een onderhoudsplan op.

Offerte led-verlichting op de tennisbaan

Wil je meer informatie over led-verlichting voor jullie tennisclub? We helpen je graag verder. Neem contact op voor advies of om meteen een locatiescan te plannen.

Naar de tennis intake