loader image
Toggle Menu

Sportveldverlichting

Sportveldverlichting

Is goede veldverlichting onmisbaar bij jouw sportvereniging? Kies voor een duurzaam alternatief. Een milieuvriendelijke oplossing die niet alleen functioneel is, maar ook een aanzienlijke besparing in de energiekosten oplevert. Steeds meer clubs, verenigingen, sporters en toeschouwers zijn enthousiast over onze led verlichting. Wij helpen je graag bij de overstap naar energiezuinige sportveldverlichting. Vraag een vrijblijvend lichtplan aan: een inventarisatie waarin we de investeringen, gebruik, verbruik, de terugverdientijd en alle subsidiemogelijkheden voor je in kaart brengen. Onze experts kunnen je hier van A tot Z bij begeleiden.

De voordelen van led

Met led verlichting kun je als sportvereniging verduurzamen met meer licht en minder energie. En dit betekent ook automatisch: minder kosten. Het is bovendien mogelijk om een deel van de kosten terug te vragen via subsidies die de overheid hiervoor beschikbaar heeft gesteld. De onderhoudskosten zijn voor ons, want na de installatie kun je rekenen op blijvende support. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

Een hogere lichtopbrengst

Ledlampen zijn niet alleen energiezuinig, ze hebben ook een hogere lichtopbrengst. Meer licht, minder verbruik. Het licht is gelijkmatig en simuleert daglicht. Dit zorgt voor beter zicht op het veld, essentieel bij trainingen en wedstrijden.

Energiezuinige sportveldverlichting

Minder verbruik zorgt voor een fikse besparing op de energierekening. Met led sportveldverlichting kun je tot wel 50 procent besparen. Het voordeel van ledlampen is dat ze geen opwarm- en afkoeltijd hebben. 90 procent van de energie wordt omgezet in licht.

Subsidie voor sportveldverlichting

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor sportveldverlichting. De bekendste is de BOSA-regeling. Omdat led sportveldverlichting een duurzame investering is, kan de vergoeding oplopen tot wel 30 procent van de totale kosten.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

De overheid stimuleert duurzame initiatieven, zoals led verlichting, en heeft hiervoor speciale potjes gereserveerd. Wij brengen alle kosten voor de overstap naar led in kaart, ook van eventuele extra werkzaamheden. We bundelen de offertes en dienen het complete offertebedrag in voor jullie subsidieaanvraag.

BOSA-regeling

De BOSA-regeling is voor sportverenigingen die duurzaam bouwen. Voor dit soort initiatieven kun je als club maximaal 30 procent van het offertebedrag terugvragen. De Nederlandse regering heeft in 2020 80 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van sportaccommodaties. Aanvragen worden op datum behandeld. Ons advies luidt dan ook: zo snel mogelijk regelen!

Slim combineren

Omvat de renovatie meer dan alleen de overstap op led sportveldverlichting? Gaan jullie ook verbouwen of is onderhoud aan de velden nodig bijvoorbeeld? Ook als het niet om verduurzaming gaat zijn er subsidiemogelijkheden. Deze lopen op tot 20 procent van de totale investering. Wij bundelen het papierwerk tot een complete offerte voor de subsidieaanvraag.

Video sportveldverlichting

4 stappenplan

Om een de overstap op led verlichting zo soepel mogelijk te laten verlopen, volgen we ons 4 stappenplan, waarmee we alles duidelijk in kaart brengen voordat we beginnen met de realisatie.

Stap 1: Scan & advies
De eerste stap is een inventarisatie. We kijken naar de huidige verlichting en checken of er eventueel onderhoudswerkzaamheden of een verbouwing nodig zijn om de overstap op led mogelijk te maken.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
Op basis van onze bevindingen uit de inventarisatie stellen we een lichtplan op: een advies waarin de kosten, de terugverdientijd en mogelijke subsidies worden gepresenteerd. Dit advies is geheel vrijblijvend.

Stap 3: Subside & Financiering
Stap 3 is de subsidieaanvraag. Wij helpen je met het in kaart brengen van de investering, het verzamelen van het benodigde papierwerk en met het invullen van de aanvraagformulieren.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Is alles akkoord? Dan zullen wij de lampen volgens plan vervangen en kan de club rekenen op blijvende support voor onderhoud. Onze experts zijn telefonisch bereikbaar op 085-0483206.

Overstappen naar duurzame sportveldverlichting

Overtuigd van de voordelen van duurzame sportveldverlichting? Of heb je nog vragen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of direct een locatiescan te plannen.

FAQ

1
Waaraan moet een sportclub voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie?

Iedere organisatie die zich inschrijft in het Handelsregister krijgt een of meerdere SBI-codes. Deze code geeft aan wat de activiteit van de organisatie is. Alle organisaties die beginnen met het cijfer 93.1 zijn sportorganisaties, met uitzondering van beroepssporten.

2
Zijn de lampen per sport in te stellen?

Ja dit is mogelijk. De verlichting kan gekoppeld worden aan het lichtmanagementsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om per sport de gewenste hoeveelheid licht te regelen.

3
Welke verschillende sporten hebben jullie voorzien of kunnen jullie voorzien van led-verlichting?

Sportverlichting.com helpt verenigingen met het verlichten van hun club, ongeacht welke sport. Zowel indoor als outdoor!

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting