loader image
Toggle Menu

Gemeente Rotterdam

Subsidies maken verduurzamen nóg aantrekkelijker

Subsidies Gemeente Rotterdam

Anno 2021 hoeven we niemand meer uit te leggen dat verduurzamen enorm aantrekkelijk kan zijn voor een sportvereniging. De club bespaart direct op energiekosten en begint dus ook gelijk met terugverdienen. Het verenigingsleven wordt hiermee toekomstbestendiger en van het bespaarde geld kunnen weer leuke, andere investeringen gedaan worden. De landelijke BOSA-subsidie dekt een gedeelte van de investering om het verduurzamen extra toe te juichen. In heel veel gevallen zijn ook gemeentes bereidwillig om hun steentje bij te dragen middels een aantrekkelijke subsidie.

Ook de gemeente Rotterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om dit kracht bij te zetten beschikt de gemeente over een tweetal subsidieregelingen waarmee zij verenigingen willen aansporen om investeringen in duurzaamheid op te pakken. Ook uw vereniging kan hier gebruik van maken als jullie willen investeren in bijvoorbeeld led-verlichting. Binnen de gemeente Rotterdam gaat het om de 1/3 regeling en de subsidie energiebesparende maatregelen. Op dit moment is de subsidiepot voor de subsidie energiebesparende maatregelen leeg en daardoor kan deze niet meer worden aangevraagd. Er wordt gekeken of deze voor 2021 nog wordt aangevuld. Wel is de 1/3 nog beschikbaar. Hieronder de belangrijkste kenmerken en voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen:

  • Een subsidie van 33% over investeringen in en ten behoeve van sportaccommodaties. Verenigingen en beheerstichtingen kunnen de subsidie aanvragen. Tevens kan er een lening verkregen worden van maximaal 33%. De vereniging moet minimaal 33% zelf bijdragen.
  • De investering dient minimaal €7.500,- te kosten (de subsidie is dus minimaal €2.500,-). De maximale subsidie is €75.000.-. Bij aanvraag van de maximale subsidie kan een extra hoge lening worden afgesloten, tot maximaal €350.000,-.
  • Voor aanvragen met lening en/of aanvragen voor minimaal €25.000,- moet een rapport van Stichting Waarborgfonds Sport worden meegestuurd met de subsidieaanvraag.
  • De subsidie moet altijd voorafgaand aan de investering worden aangevraagd.
  • De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Aanvragen kan van 1 december tot 30 november. Een vereniging mag slechts eenmaal per drie jaar aanvragen, tenzij het subsidieplafond in een jaar nog niet is bereikt. In dat geval mogen clubs die in de afgelopen drie subsidie hebben gekregen tussen 1 en 30 november alsnog subsidie aanvragen.

De regeling is stapelbaar met de landelijke BOSA-subsidie wat er dus voor zorgt dat clubs in de gemeente Rotterdam een duurzame investering al voor 63% gesubsidieerd kunnen krijgen. De club moet zelf dus ruim eenderde inleggen, wat vanzelfsprekend een zeer interessante terugverdientijd oplevert.

Heel belangrijk is het om in acht te houden dat de subsidie niet mag worden aangevraagd als de werkzaamheden al gestart zijn. Je moet hierbij uitgaan van een termijn van 12 weken voordat de werkzaamheden gestart worden.

Provinciale subsidie Zuid-Holland

Naast de gemeentelijke regeling is het voor clubs in de gemeente Rotterdam ook mogelijk om subsidie vanuit de provincie te krijgen. Dit gaat om de lokale initiatieven energietransitie waarmee clubs 50% van de voorbereidingskosten (mastcontrole, besparingscase, lichthinderonderzoek etc.) van een project kunnen subsidiëren en 10% van de eventuele realisatiekosten. Ook deze subsidie is stapelbaar met de landelijke BOSA-subsidie en tevens met de gemeentelijke 1/3 regeling. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.

Meer licht in de gemeente Rotterdam

De invloed van licht wordt vaak onderschat bij het uitoefenen van een sport. Vooral bij balsporten heeft licht een directe invloed op de zichtbaarheid van de bal. Goed licht zorgt voor meer veiligheid op de velden. Ledverlichting heeft de beste lichtopbrengst en het laagste verbruik. Veiliger sporten tegen minder kosten dus.

Bespaar op energiekosten

Het toepassen van ledverlichting is niet alleen duurzaam in gebruik, je bespaart er al snel duizenden euro's per jaar mee op de energienota. Geld dat door een sportclub zóveel beter geïnvesteerd kan worden, bijvoorbeeld aan een gezellige vrijwilligersdag.

Subsidie voor ledverlichting

Binnen de gemeente Rotterdam zijn er subsidies beschikbaar voor sportclubs om te verduurzamen. Tevens stapelbaar met de landelijke BOSA-subsidie. Zo wordt energie besparen wel héél aantrekkelijk.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Naast de 1/3 regeling van de Gemeente Rotterdam kan voor de investering in ledverlichting ook een beroep worden gedaan op de staat. Verenigingen en stichtingen kunnen namelijk gebruikmaken van de zogeheten BOSA-regeling waarvoor de overheid 79 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld. Wij zijn gemachtigd om deze subsidie aan te vragen voor clubs, dus helpen jullie graag op weg.

Even de oude sok kwijt, maar wel ambities om te verduurzamen? Wij bieden meerdere vormen van financiering aan. In veel gevallen zijn verduurzamingsmaatregelen erg goed te financieren, omdat de besparing meestal hoger ligt dan de kosten van een financieringsconstructie. Voorbeelden van onze financieringsconstructies zijn crowdfunding, lease en obligatieleningen. Tevens kan uw club een beroep doen op de Sportlening van de Bank Nederlandse Gemeenten. Een zeer interessante constructie om bijvoorbeeld de laatste 37% van de investering in de gemeente Rotterdam te financieren.

Referentieprojecten Rotterdam

Hiernaast een greep uit onze projecten in de gemeente Rotterdam: HC Rotterdam, VOC Rotterdam en TV Ommoord. De clubs hebben na realisatie een aanzienlijke upgrade van de lichtinstallatie en besparen flink op de energienota. Tevens hebben zij gebruik gemaakt van de verschillende subsidiemogelijkheden. Meer licht en veel minder kosten.

1/3 regeling Gemeente Rotterdam

Met de combinatie van de 1/3 regeling en de BOSA-subsidie maakt jullie sportvereniging in de gemeente Rotterdam aanspraak op 63% subsidie van de projectkosten. Zo hoeft de club slechts 37% van de investering zelf te dragen en begint het na realisatie gelijk met terugverdienen. Wij nemen jullie hier met alle plezier in mee om de club toekomstbestendiger te maken.

4-stappenplan

Met ons 4-stappenplan maak je als sportvereniging simpel en snel de overstap naar duurzame sportverlichting.

Stap 1: Scan & advies
De eerste stap is een locatiescan zodat we een goede inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. Mastposities, ligging van het sportpark, nabijheid van omwonenden en/of omliggende flora en fauna. Alles wordt in kaart gebracht.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
Op basis van de inventarisatie stellen we een advies op: een lichtplan waarin we o.a. gebruik & verbruik in kaart brengen. Dit advies geeft ook inzicht in de mogelijke besparing, de terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en in de kosten.

Stap 3: Subsidie & Financiering
Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies voor het verlichten van sportclubs. We helpen je met de aanvraag van de BOSA of EIA en bieden diverse financieringsmogelijkheden aan. Daarnaast ondersteunen en adviseren we bij gemeentelijke subsidies, zoals de IAS in Den Haag.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Is de offerte akkoord, dan gaan we direct voor je aan de slag. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor advies en blijvende support voor onderhoud van de duurzame veldverlichting en het gebruik hiervan.

Overstappen naar led in de Gemeente Rotterdam

Overtuigd van de voordelen van ledverlichting of gewoon eens benieuwd naar de verschillende (financierings)mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken voor een inventarisatie.
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting