loader image
Toggle Menu

Gemeente Den Haag

Subsidies maken verduurzamen nóg aantrekkelijker

Subsidies Gemeente Den Haag

Anno 2021 hoeven we niemand meer uit te leggen dat verduurzamen enorm aantrekkelijk kan zijn voor een sportvereniging. De club bespaart direct op energiekosten en begint dus ook gelijk met terugverdienen. Het verenigingsleven wordt hiermee toekomstbestendiger en van het bespaarde geld kunnen weer leuke, andere investeringen gedaan worden. De landelijke BOSA-subsidie dekt een gedeelte van de investering om het verduurzamen extra toe te juichen. In heel veel gevallen zijn ook gemeentes bereidwillig om hun steentje bij te dragen middels een aantrekkelijke subsidie.

Een voorbeeld hiervan is de gemeente Den Haag. Zij stellen een gemeentelijke subsidie beschikbaar ter hoogte van 45% voor duurzame projecten. Het mooie van deze gemeentelijke regeling is dat deze stapelbaar is met de BOSA-subsidie à 30%. De snelle rekenaar weet dat de club hiermee slechts een kwart van de investering zelf hoeft in te brengen. In sporttermen is dit natuurlijk een super mooi 1-2-tje vanuit de staat én gemeente, waar clubs met verduurzamingsambities enorm bij gebaat zijn.

Het gaat hier om de Investeringssubsidie Accommodaties Sportverenigingen (IAS). De regeling subsidieert dus bijna de helft van een duurzaamheidsinvestering mits de club aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De subsidieaanvraag kan alleen gedaan worden door een sportvereniging (of beheerstichting) die statutair gevestigd is in Den Haag en is aangesloten bij een sportbond welke lid is van het NOC*NSF.
  • De vereniging dient financieel en organisatorisch draagkrachtig te zijn. Dit moet blijken uit een vitaliteitsonderzoek van de gemeente Den Haag 2018 en de meest recente jaarrekening.
  • Wanneer een aanvrager meerdere keren gebruik heeft gemaakt van deze regeling, mag het totale bedrag niet hoger zijn dan €500.000 over de afgelopen 4 jaar.
  • De aanvraag mag niet strijdig zijn met te verwachten gemeentelijke stedenbouwkundige ontwikkelingen.
  • De investering moet gericht zijn op een minimale gebruikstermijn van 10 jaar.
  • Werkzaamheden mogen niet al gegund en/of gestart zijn.

Provinciale subsidie Zuid-Holland

Naast de gemeentelijke regeling is het voor clubs in de gemeente Rotterdam ook mogelijk om subsidie vanuit de provincie te krijgen. Dit gaat om de lokale initiatieven energietransitie waarmee clubs 50% van de voorbereidingskosten (mastcontrole, besparingscase, lichthinderonderzoek etc.) van een project kunnen subsidiëren en 10% van de eventuele realisatiekosten. Ook deze subsidie is stapelbaar met de landelijke BOSA-subsidie en tevens met de gemeentelijke 1/3 regeling. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.

Meer licht in de Gemeente Den Haag

De invloed van licht wordt vaak onderschat bij het uitoefenen van een sport. Vooral bij balsporten heeft licht een directe invloed op de zichtbaarheid van de bal. Goed licht zorgt voor meer veiligheid op de velden. Ledverlichting heeft de beste lichtopbrengst en het laagste verbruik. Veiliger sporten tegen minder kosten dus.

Bespaar op energiekosten

Het toepassen van ledverlichting is niet alleen duurzaam in gebruik, je bespaart er al snel duizenden euro's per jaar mee op de energienota. Geld dat door een sportclub zóveel beter geïnvesteerd kan worden, bijvoorbeeld aan een gezellige vrijwilligersdag.

Subsidie voor ledverlichting

Binnen de gemeente Den Haag zijn er subsidies beschikbaar voor sportclubs om te verduurzamen. Tevens stapelbaar met de landelijke BOSA-subsidie. Zo wordt energie besparen wel héél aantrekkelijk.

Subsidie en financieringsmogelijkheden

Naast de gemeentelijke subsidie (IAS) kan voor de investering in ledverlichting ook een beroep worden gedaan op de staat. Verenigingen en stichtingen kunnen namelijk gebruikmaken van de zogeheten BOSA-regeling waarvoor de overheid 79 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld. Wij zijn gemachtigd om deze subsidie aan te vragen voor clubs, dus helpen jullie graag op weg.

Even de oude sok kwijt, maar wel ambities om te verduurzamen? Wij bieden meerdere vormen van financiering aan. In veel gevallen zijn verduurzamingsmaatregelen goed te financieren, omdat de besparing meestal hoger ligt dan de kosten van een financieringsconstructie. Voorbeelden van onze financieringsconstructies zijn crowdfunding, lease en obligatieleningen. Tevens kan uw club een beroep doen op de Sportlening van de Bank Nederlandse Gemeenten. Een zeer interessante constructie om bijvoorbeeld de laatste 25% van de investering in de Gemeente Den Haag te financieren.

Referentieprojecten Den Haag

Hiernaast een greep uit onze projecten in de gemeente Den Haag: Hockeyclub HDS en Sportcentrum Leeuwenbergh. De clubs hebben na realisatie een aanzienlijke upgrade van de lichtinstallatie en besparen flink op de energienota. Tevens hebben zij gebruik gemaakt van de verschillende subsidiemogelijkheden. Meer licht en veel minder kosten.

Subsidie gemeente Den Haag (IAS)

Met de combinatie van de IAS en de BOSA-subsidie maakt jullie sportvereniging in Den Haag aanspraak op 75% subsidie op de duurzaamheidsinvestering. Zo hoeft de club slechts een kwart van de projectkosten zelf te dragen en begint het na realisatie gelijk met terugverdienen. Wij nemen jullie hier met alle plezier in mee om de club toekomstbestendiger te maken.

4-stappenplan

Met ons 4-stappenplan maak je als sportvereniging simpel en snel de overstap naar duurzame sportverlichting.

Stap 1: Scan & advies
De eerste stap is een locatiescan zodat we een goede inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. Mastposities, ligging van het sportpark, nabijheid van omwonenden en/of omliggende flora en fauna. Alles wordt in kaart gebracht.

Stap 2: Besparing & Lichtplan
Op basis van de inventarisatie stellen we een advies op: een lichtplan waarin we o.a. gebruik & verbruik in kaart brengen. Dit advies geeft ook inzicht in de mogelijke besparing, de terugverdientijd, subsidiemogelijkheden en in de kosten.

Stap 3: Subsidie & Financiering
Wij zijn gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies voor het verlichten van sportclubs. We helpen je met de aanvraag van de BOSA of EIA en bieden diverse financieringsmogelijkheden aan. Daarnaast ondersteunen en adviseren we bij gemeentelijke subsidies, zoals de IAS in Den Haag.

Stap 4: Realisatie & Onderhoud
Is de offerte akkoord, dan gaan we direct voor je aan de slag. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor advies en blijvende support voor onderhoud van de duurzame veldverlichting en het gebruik hiervan.

Overstappen naar led in de Gemeente Den Haag

Overtuigd van de voordelen van ledverlichting of gewoon eens benieuwd naar de verschillende (financierings)mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken voor een inventarisatie.
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting