Succesverhaal Top Oss

Wij hielpen bij:
50% besparing per jaar!
  • Scan & Advies
  • Besparing & lichtplan
  • Subsidie
  • Realisatie & onderhoud
  • € 7.000 euro besparing voor de club, ieder jaar weer.

Case: TOP Oss

De overstap naar nieuwe stadionverlichting zat er al een tijdje aan te komen voor TOP Oss, maar de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht – in november 2019 – bracht de bal echt aan het rollen. Voor TOP Oss en voor ons. Een mooie case, waaruit blijkt dat een goed portfolio goud waard is!

Tijdens de wedstrijd sprong de verlichting in het stadion van FC Dordrecht in het oog, een opdracht die wij een seizoen eerder succesvol opleverden. De club uit Oss zocht contact met ons en legde hun probleem voor: TOP Oss haalde, net als Dordrecht, niet het minimale aantal van 800 lux volgens de KNVB-normen. Een jaar eerder hadden ze de verlichting opgelapt om met hakken over de sloot aan de norm te kunnen voldoen, maar dat zou nu niet meer voldoende zijn.

Een compleet lichtplan voor vier lichtmasten met 64 ledlampen dus! Exact hetzelfde als bij FC Dordrecht en ook de afmetingen van de masten kwamen aardig overeen. Met die ervaring in the pocket, konden we snel handelen en daarmee hebben we punten gescoord!

“Met de nieuwe led-verlichting beschikt TOP Oss weer over een modern stadion waar de club jaren mee vooruit kan”

Aldus voormalig doelman en Commercieel manager Jurgen Wevers.

Over TOP Oss

TOP Oss staat voor Tot Ons Plezier Oss en is opgericht in april 1928. TOP Oss is een combinatie van namen die de club in het verleden heeft gehad. Tot 1994 heette het TOP en van 2009 tot 2018 FC Oss. Het eerste elftal speelt in de Eerste divisie, in rood-wit.

Het Frans Heesenstadion

De Ossenaren spelen hun thuiswedstrijden in het Frans Heesenstadion, vernoemd naar de oprichter van hun oude hoofdsponsor: Heesen Yachts. Het stadion draagt de bijnaam ‘Het Osse Kuipje’ en biedt de ruimte aan 4.700 toeschouwers. In 2016 is er verbouwd en is het hoofdgebouw vernieuwd en kunstgras gelegd. Het enige dat nog ontbrak was goede verlichting!

De vraag

Om aan de richtlijnen van de KNVB te kunnen voldoen – en de spelers en het (thuis)publiek van voldoende lichtkwaliteit te voorzien – moest de verlichting minimaal 800 lux halen. In 2018 was het falende lichtsysteem nog iets opgeschroefd, maar dat trucje was inmiddels uitgewerkt. Compleet vernieuwen dus! En daarmee meteen de overstap naar duurzaam maken.

De oplossing

TOP Oss had al een aantal offerte-aanvragen uitstaan toen ze bij Sportverlichting.com terecht kwamen. We kwamen als één van de laatste partijen in beeld, maar konden – dankzij onze ervaring bij FC Dordrecht – snel schakelen en al binnen 48 uur een compleet lichtplan presenteren.

Een opvallend verschil met andere aanbieders was, dat wij er in onze offerte voor kozen om de bekabeling niet te vervangen. We hebben alles doorgemeten en de doorvoer bleek nog perfect in orde. Zo hebben we met enkel een check aangetoond dat het niet nodig was om die mastkabels te vervangen.

De 80 gasontladingslampen zijn vervangen voor 64 ledlampen. En dat betekent niet alleen meer licht met minder energie, maar ook extra features zoals: dimbaar licht, bedienen op afstand, een timerfunctie en de mogelijkheid om lichtshows in te stellen! In april 2020 werd de samenwerking getekend. In juli vonden de installatie en keuring plaats, zodat TOP Oss het nieuwe seizoen in topconditie kan beginnen.

Wil je weten of ledverlichting voor jullie sportclub interessant is?

Vul dan de vragenlijst in. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op en komen vervolgens graag persoonlijk bij je langs voor een inventarisatie.

Neem contact op!