Succesverhaal – SV Twello

Wij hielpen bij:
Niewbouwproject
  • Scan & Advies
  • Besparing & lichtplan
  • Subsidie
  • Realisatie & onderhoud

De jeugd heeft de toekomst! Dit moet ook SV Twello gedacht hebben, toen zij een samenwerkingsverband met Go Ahead Eagles aangingen. Sinds seizoen 2019/2020 trainen de jeugdteams van de profclub uit Deventer op de velden van sportcomplex De Zuiderlaan in Twello. En als er dan toch moet worden verbouwd om aan de normen van de KNVB te voldoen, waarom dan niet meteen alles aanpakken!

Go Ahead Eagles is de profclub van Deventer. Het eerste team speelt in de Eredivisie. Daarnaast zijn er verschillende jeugdteams, die jongens opleiden om professioneel voetballer te worden. Om voldoende ruimte te bieden aan de trainingsschema’s van deze teams, besloot de club om een samenwerking aan te gaan met SV Twello. De trainingen van de jeugd vinden sinds seizoen 2019/2020 hier plaats. En professioneel spelen vraagt om een professionele aanpak en een professionele partner!

Om de samenwerking mogelijk te maken, moest er flink worden gerenoveerd. Zo zijn er bijvoorbeeld hekken geplaatst rondom de velden en waren verschillende voorzieningen toe aan een upgrade. De verlichting was ook een aandachtspunt in het plan van aanpak. Die werd geacht te voldoen aan de normen van de KNVB. Via de gemeente Deventer, kwam SV Twello bij Sportverlichting.com terecht met de vraag: meer verlichting, meer verlichte velden en tegelijkertijd een duurzaamheidsslag maken.

 

Bekijk de video

 

“Zoals het een project van deze omvang betaamd hebben we tijdens de uitvoering nauw contact met elkaar gehouden en ik mag wel zeggen dat dit zonder grote noemenswaardigheden zeer goed verlopen is, kleine hobbels zijn er om weggenomen te worden en dat hebben we dan ook keurig samen gedaan. Prettig ook om samen te werken met een partij die weet welke wettelijke wegen qua regelgeving en duurzaamheid er bewandeld moeten worden!”

Andre Roerdink, voorzitter en coördinator jeugd

 

Over SV Twello

SV Twello staat voor Sportvereniging Twello. In het sportcomplex zijn accommodaties voor voetbal, basketbal, volleybal, zaalvoetbal, dynamic tennis en turnen. Vanwege haar grote omvang – in totaal meer dan 1.500 leden – heeft de vereniging professionele krachten in huis en leunt het op een groot leger van vrijwilligers.

Sportcomplex De Zuiderlaan

Sportvereniging Twello is gevestigd aan de De Zuiderlaan in Twello, waar zij eerste gebruiker en huurder zijn van een prachtig sportcomplex en een clubgebouw. Voor dit project ging Sportverlichting.com aan de slag voor de voetbalvereniging van SV Twello, dat in totaal vijf buitenvelden telt.

Het licht gezien!

In de oude situatie waren de velden van SV Twello niet verlicht. Dit is niet alleen lastig als je gastheer wordt van een profclub, maar ook niet praktisch voor eigen trainingen. Onverlichte velden betekent dat je in het najaar niet buiten kunt trainen na vijven! Een nieuwbouwproject dus, waarvoor wij een totaalpakket met een offerte, lichtplan, subsidieplan en financieringsplan opstelden.

De vraag

De vraag van de opdrachtgever was in dit geval tweezijdig: enerzijds moest aan de officiële normen worden voldaan, anderzijds wilde SV Twello duurzaam investeren en de club toekomstbestendig maken. Een eenmalige investering voor nu en voor later. We hebben hiervoor niet alleen een lichtplan op papier gemaakt, maar zijn ook samen rond de tafel gaan zitten om de mogelijkheden van subsidie aan de gemeente voor te leggen.

 

De oplossing

Sportverlichting.com heeft ervoor gezorgd dat twee velden voldoen aan de KNVB-norm voor wedstrijden en twee andere velden voldoen, sinds de renovatie, aan de trainingsnorm. Om wedstrijden te mogen spelen moet de veldverlichting minimaal 200 lux halen, voor trainingen geldt een minimum van 75 lux. Deze marges worden in de nieuwe situatie ruimschoots gehaald. Hiervoor moesten niet alleen masten worden geplaatst, maar ook een compleet nieuwe vloerkabel en meterkast worden geïnstalleerd.

Naast de nodige verlichting, kan de club voortaan ook gebruik maken van een digitaal managementsysteem. Deze kan met een pc, mobiele telefoon en tablet worden bediend en biedt extra features als: een timer en dimbaar licht. De trainingsschema’s van de teams kunnen in een planner worden gezet en gekoppeld met de lampen. Op die manier kan zo duurzaam mogelijk worden omgegaan met de verlichting en loopt de besparing met led nog verder op!

In november 2019 werd voor het eerst onder de nieuwe verlichting gespeeld. Dit naar alle tevredenheid van Go Ahead Eagles. Met de start van seizoen 2020/2021 heeft de club uit Deventer haar jeugdteams uitgebreid: van twee naar vier teams. Zij trainen allemaal onder de nieuwe ledverlichting. Vlak na de upgrade bij de voetbalvereniging van SV Twello, mochten wij ook de naastgelegen hockeyclub ook van nieuwe verlichting voorzien. Hiermee heeft bijna het hele sportcomplex ledverlichting van Sportverlichting.com. Als dat geen tevreden klant is!

Wil je weten of ledverlichting voor jullie sportclub interessant is?

Vul dan de vragenlijst in. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op en komen vervolgens graag persoonlijk bij je langs voor een inventarisatie.

Naar de intake