loader image
Toggle Menu
nieuws9 november 2022by qreate-it

Led sportveldverlichting en de stijgende energieprijzen

Led sportveldverlichting en de stijgende energieprijzen

De prijzen voor gas en licht rijzen de pan uit. Veel grootverbruikers hebben het moeilijk. Als sportvereniging kun je, afhankelijk van de omvang van je club, ook binnen deze groep vallen. Led sportveldverlichting biedt mogelijkheden om te verduurzamen en flink te besparen op je kosten voor energie. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen.

De stijgende energieprijzen

De prijzen voor energie zijn in het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. Op dit moment (november 2022) bedraagt de stroomprijs gemiddeld 0,79 euro per kWh en de gasprijs 3,14 euro per m3. Dit is meer dan een verdrievoudiging in vergelijking met de prijzen van begin dit jaar. Consumenten en ondernemers met een variabel tarief en bedrijven en particulieren voor wie het contract afloopt, worden hierdoor zwaar getroffen in hun portemonnee. En binnen deze groepen zitten de grote huishoudens en de zakelijke grootverbruikers veruit het meest in de kou.

Het energieplafond

Om burgers en bedrijven tegemoet te komen, stelt de Nederlandse overheid per 1 januari 2023 een prijsplafond in voor gas en licht. Binnen het energieplafond is het zo geregeld dat het maximumtarief voor gas €1,45 per m3 is en het maximumtarief voor stroom €0,40 per kWh. Voor gas geldt hierbij een maximumverbruik van 1.200 m3 en voor stroom 2.900 kWh. Wie meer gebruikt, betaalt daarover het volle pond. Deze regeling geldt voor consumenten en voor kleine ondernemers. Voor zakelijke grootverbruikers, zoals bakkers en sportverenigingen, werkt het kabinet aan een regeling: de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). De overheid zal binnen enkele maanden tijdelijk een deel van de kostenstijging gaan vergoeden. De vergoeding wordt gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van een ondernemer. Aan de precieze invulling wordt nog gewerkt.

De voordelen van led sportveldverlichting

Led verlichting biedt uitkomst voor bedrijven die veel energie gebruiken. Het verbruikt minder energie en heeft een grotere lichtopbrengst. Meer licht voor minder geld dus! Dit helpt met name sportverenigingen en -stadions die veel stroom gebruiken voor hun verlichting. Je kunt de energienota zo met minstens 50% reduceren. We hebben deze en alle andere voordelen van led sportveldverlichting voor je op een rij gezet.

Beter verlichte velden en banen

Beter licht zorgt voor betere sportprestaties. Het zorgt er namelijk voor dat spelers beter zicht hebben op de baan of het veld. Daarnaast geeft het ook het thuis- en televisiepubliek een beter beeld. Als professionele club ben je gebonden aan regelgeving van de KNVB, KNHB en andere bonden. Die stellen eisen aan de verlichting, zodat alles scherp in beeld kan worden gebracht op tv.

Een lagere energienota

Door over te stappen op led verlichting bespaar je als sportclub minimaal 50% aan kosten op jaarbasis. Dit scheelt al gauw honderden euro’s en met de hoge tarieven van nu, soms zelfs duizenden euro’s! Led Licht heeft bovendien de mogelijkheid om het te dimmen en timers in te stellen, zodat je nooit onnodig veel licht gebruikt.

Lange levensduur, lage onderhoudskosten

Tot slot is led sportveldverlichting ook een investering voor de lange termijn. Het heeft namelijk een langere levensduur en minder onderhoud nodig. Nieuwe led lampen gaan tussen de 10 en 15 jaar mee. Ter vergelijking: een gemiddelde gasontladingslamp heeft een levensduur van 7 á 8 jaar.

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting