loader image
Toggle Menu

nieuws10 maart 2023by SportverlichtingLed op je parkeerplaats: 4 redenen om over te stappen

https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/03/Lichtplan.jpeg

Parkeerplekken zijn onmisbaar bij sportclubs. Ze bieden een gastvrij onthaal voor publiek, dat op hun beurt weer zorg voor de nodige support voor de spelers op de baan of in het veld. Het onderhoud van je parkeerterrein kan een grote kostenpost zijn. Bovenaan dit lijstje staan vaak de kosten voor energie. Led verlichting biedt uitkomst! We hebben deze en alle andere voordelen van led op je parkeerplaats op een rij gezet.

1. Led op je parkeerplaats verhoogt het lichtniveau

Goed zicht is je nummer 1 prioriteit op een veilige parkeerplaats. Een donker parkeerterrein kan ervoor zorgen dat mensen zich er ongemakkelijk voelen, dat criminaliteit meer kans krijgt en dat stoepjes en hekken minder goed zichtbaar zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Parkeerplaatsen worden door het publiek en de spelers van je sportclub gebruikt en je wilt natuurlijk niet dat die gewond raken door onveilige situaties, door het ontbreken van goede verlichting! Led geeft meer licht dan andere soorten, in vaktermen noemen we dit een verhoging van het lichtniveau. Ze hebben een hogere Kelvin-waarde, een betere kleurweergave en een uniforme lichtspreiding in vergelijking met gasontladingslampen. Dit betekent dat je hiermee helder en veiliger licht op je parkeerterrein hebt.

2. Bespaar duizenden euro’s per jaar

Dankzij hun vaste lichtgevende diodes, kunnen led lampen tot 50.000 branduren meegaan. Dit betekent dat ze lang niet zo vaak hoeven worden vervangen als gasontladingslampen.  Led verlichting is ook ideaal voor parkeerplaatsverlichting, omdat het naar wens kan worden ingesteld. Met een timer bijvoorbeeld, die het licht alleen inschakelt op momenten dat dit nodig is. Of alleen in bepaalde donkere hoeken. Hiermee bespaar je niet alleen energie, maar voldoe je ook aan de gemeentelijke verlichtingsvoorschriften om lichtvervuiling te verminderen. De energiebesparing, in vergelijking met andere vormen van verlichting, is zonder deze maatregelen al meer dan 50%. Hiermee kun je als sportclub duizenden tot tienduizenden euro’s per jaar besparen, afhankelijk van de grootte van je club en de kosten voor energie bij jouw leverancier.

3. Led verlichting heeft weinig onderhoud nodig

Ook de kosten voor onderhoud zijn aanzienlijk lager als je kiest voor led op je parkeerplaats. Waar reguliere verlichting eens in de 7 á 8 jaar moet worden vervangen, gaat led ongeveer 15 jaar mee. Andere vormen van verlichting stoten veel warmte uit, waardoor ze gevoeliger zijn voor defecten. Het enige onderhoud dat led nodig heeft is een goede reguliere schoonmaakbeurt en een zo nu en dan een inspectie. Lichtunits moeten van binnen en van buiten worden ontdaan van stof en vuil, dat zich anders kan ophopen en kortsluiting kan veroorzaken. En ook schoonmaken rond de units is hiervoor essentieel. Lees meer over het juiste onderhoud voor led verlichting in je sportclub.

4. De lampen zijn gemakkelijk uit te breiden

Led verlichting is de beste keuze voor de toekomst van je parkeerterreinverlichting. Ze kunnen gemakkelijk worden afgestemd voor bestaande armaturen en de markt blijft innoveren. Dit betekent dat je nooit tegen het probleem aan zult lopen dat je jouw verlichting niet kunt vervangen omdat de passende lampen niet meer te verkrijgen zijn.

Meer weten over led op je parkeerplaats?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van led op je parkeerplaats of vrijblijvend een inventarisatie en offerte van onze specialisten ontvangen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag aan de juiste informatie over overstappen op duurzame verlichting, de subsidiemogelijkheden, de kosten en het onderhoud.

 

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting