loader image
Toggle Menu
nieuws21 februari 2023by qreate-it

Het juiste onderhoud voor led verlichting in je sportclub

Twee monteurs plegen onderhoud aan de led verlichting van het stadion van Heracles Almelo.

Goede verlichting is onmisbaar voor sportverenigingen. Het zorgt voor betere sportprestaties en de beste beleving op de tribune en bij het thuispubliek. Er zijn 3 verschillende vormen van verlichting: halogeen, gasontlading en led lampen. Wat werkt het best voor de ultieme sportbeleving en voor je clubkas? Wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Het juiste onderhoud voor led verlichting in je sportclub

De eerste werkende led lamp stamt al uit 1962, toen uitvinder Oleg Losev ontdekte dat diodes licht uitstralen. Toch duurde het nog tot begin jaren 90 voordat de consumentenmarkt de energiezuinige lamp in gebruik nam. Inmiddels zijn veel particuliere en zakelijke gebruikers overtuigd van de voordelen. Het juiste onderhoud is nog niet voor iedereen duidelijk, daarom helpen wij je in dit artikel met een handleiding: onderhoud voor led verlichting in je sportclub.

Waarom moet je led verlichting onderhouden?

De gemiddelde led heeft een levensduur van 50.000 brandurend en fabrikanten blijven innoveren. De verwachting is dat er in de komende 5 jaar armaturen worden ontwikkeld die zelfs tot 100.000 uren kunnen meegaan, dat is 35 jaar! Maar dat het licht zo lang meegaat, wil nog niet zeggen dat je hier niets voor hoeft te doen als gebruiker. In de loop der jaren kan de kleurkwaliteit bijvoorbeeld veranderen, wat de lichtopbrengst (en hiermee de efficiënte werking) en de elektronica van de driver kan aantasten. Om defecten en een verlies van de voordelen van led te voorkomen, is het belangrijk dat je als sportclub regelmatig onderhoud uitvoert.

Kies de juiste led’s

Omdat led verlichting de nieuwste in zijn soort is, is het belangrijk dat je goed kijkt waarvoor je kiest en investeert in een kwaliteitsproduct dat past bij de wensen en eisen van jouw vereniging. Heb je als club bijvoorbeeld te maken met televisie-uitzendingen? Moet er op donkere winterdagen buiten kunnen worden getraind? Zijn er gevaarlijke obstakels die goed zichtbaar moeten zijn? etc. Spoprtverlichting.com doet ‘veldonderzoek’ op locatie, brengt de huidige situatie in kaart, geeft vrijblijvend advies en regelt de complete overstap naar energiezuinige verlichting voor je. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Maak de lampen regelmatig schoon

Led lampen hebben minder onderhoud nodig dan gasontladingslampen. Ook dit brengt, naast de energiezuinige voordelen, een besparing met zich mee. Traditionele lampen moeten vaak worden vervangen, maar dit is meestal niet het geval bij led’s. Om te voorkomen dat de lampen niet meer werken, moet je wel het nodige onderhoud uitvoeren. Lichtunits moeten van binnen en van buiten worden ontdaan van stof en vuil, dat zich anders kan ophopen en kortsluiting kan veroorzaken. En ook schoonmaken rond de units is hiervoor essentieel.

Onderhoud led verlichting met inspecties

Om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, moet je led verlichting af en toe inspecteren. Onderdelen moeten misschien worden vervangen en lampen worden verplaatst voor optimaal zicht. Hiermee kunnen reparaties gepaard gaan. Wij staan je voor, tijdens en na de overstap bij om je te helpen met dergelijke inspecties en onderhoud. Twijfel je of alles in orde is? Ga dan niet zelf aan de slag, maar vraag onze specialist om advies. Zo voorkom je onnodig leed en hoge reparatiekosten.

 

 

Offerte led sportveldverlichting

Vul vandaag nog de online vragenlijst in voor een gratis en vrijblijvende kostenindicatie!
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2019/11/logo-new.png
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2022/11/footer-normec.jpg
Adres
Sportverlichting.com BV
Arnhemstraat 17
7418 CL Deventer
Socials
Official partner Keuken Kampioen Divisie
https://sportverlichting.com/wp-content/uploads/2023/08/Logo-strook-keukenkampioen-e1691749968448.png

Sportverlichting