Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties

Sportverlichting.com kan u ondersteunen bij het aanvragen van subsidies. Ook kunnen wij het proces voor u uit handen nemen indien gewenst.

In de Staatscourant van 20 juli 2018 is aangekondigd dat het Ministerie van VWS met ingang van 2019 jaarlijks een subsidiebudget beschikbaar stelt van 87 miljoen euro voor sportorganisaties. Ze komen voor een subsidie in aanmerking op het moment dat zij gaan investeren in de accommodatie of werkzaamheden laten verrichten ten behoud van de accommodatie. Zowel sportverenigingen, sportstichtingen als BV’s zonder winstoogmerk kunnen een beroep doen op deze subsidie.

Wilt u investeren in uw sportaccommodatie? Dan kan er vanaf 2 januari aanspraak worden gemaakt op de regeling “Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties”, ook wel BOSA-regeling genoemd. De regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Is de investering duurzaam, zoals led-verlichting, dan kan er 35% subsidie aangevraagd worden. Voor 2019 is er € 87 miljoen beschikbaar gesteld. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen.

Een subsidieaanvraag moet minimaal € 5.000 zijn. Daarnaast is er een drempel welke bepaald of de subsidie vooraf of achteraf aangevraagd kan worden. Is het te verkrijgen subsidiebedrag onder de € 25.000, dan kan de subsidie pas achteraf aangevraagd worden nadat het project gerealiseerd is. Is het subsidiebedrag boven de € 25.000, dan kan de subsidie direct op 2 januari aangevraagd worden.

Omdat wij denken dat er veel aanvragen worden ingediend zijn wij er voorstander van om op 2 januari zoveel mogelijk subsidies veilig te stellen. Wanneer u overstapt op onze led-verlichting, dan verzorgen wij kosteloos het subsidietraject. Heeft u nog andere plannen voor uw sportaccommodatie zoals baanrenovatie of verbouwingen? Dan kunnen wij deze offertes bundelen met onze subsidieaanvraag en het complete bedrag op 2 januari direct voor u indienen.

Vraag vandaag nog een offerte aan voor led-verlichting. U ontvangt dan binnen 48 uur een compleet uitgewerkt plan voor uw club: offerte, besparingscase en lichtplan. Met deze offerte kunnen we dan op 2 januari de subsidie veilig stellen.

Voor gemeenten wordt een afzonderlijke regeling getroffen inzake accommodaties ter waarde van 152 miljoen euro. Het totale jaarlijkse bedrag dat door deze regeling aan de sport ten goede komt bedraagt 241 miljoen euro.

Heeft u vragen over deze nieuwe subsidieregeling? Neem dan gerust contact met ons op.